ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΤΑ ΞΕΝΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ»: Εκτός από τη διαχείριση των δανείων ζητούν και τα ίδια τα σπίτια

Εκτός από τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, τα ξένα funds πιέζουν τώρα την κυβέρνηση να τους παραδώσει και τα ακίνητα.

Όπως διαβάζουμε στο κυριακάτικο φύλλο της Real, τον έλεγχο της διαχείρισης των ακινήτων που έχουν υποθηκευτεί ως εγγυήσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια απαιτούν οι ξένες εταιρείες/funds. Το συνολικό ύψος των «κόκκινων» δανείων, που προγραμματίζεται να ανατεθεί η διαχείριση τους στα ξένα funds, αγγίζει τα 30 δισ. ευρώ.

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει την πολική ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, καθώς η απαίτηση για διαχείριση των δανείων από όλη τη γκάμα χορηγήσεων, επιχειρηματικά (μεγάλα, μικρά, μεσαία), στεγαστικά, καταναλωτικά, φρενάρει τη διαδικασία αδειοδότησης των εν λόγω εταιρειών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ήδη έχουν κατατεθεί αιτήματα για αδειοδότηση από 6-7 εταιρείες και το χρονοδιάγραμμα, όπως αποτυπώνεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν έχει τηρηθεί.

Με δεδομένο ότι οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί εγγράφως για δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων έως το τέλος του 2019, η απαίτηση των ξένων funds για τον έλεγχο της υποθήκης εγκυμονεί κινδύνους, καθώς πρόκειται για περιουσίες δισσεκατομμυρίων ευρώ.

Οι υποθήκες αποτελούνται από «φιλέτα» έως απλές πρώτες κατοικίες ιδιωτών. Τα «φιλέτα» εντοπίζονται στις περιπτώσεις των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και η αυστηρή διαχείριση τους από τα απρόσωπα ξένα funds εντείνει περαιτέρω τις ανησυχίες για άμεσο και χωρίς σχέδιο αφελληνισμό των περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail