Ria Novosti:οι ΗΠΑ πίσω από τους κούρδους στη Χάσακα για αντιπερισπασμό στο Χαλέπι.Η Ρωσία απαιτεί να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους αλλιώς...

Αυτοί που ευθύνονται για τις συγκρούσεις στην πόλη Al-Hasaka, στη Β Συρία είναι οι κούρδοι αυτοί προκάλεσαν το στρατό με την υποστήριξη των ΗΠΑ δήλωσε ο πολιτικός εμπειρογνώμονας επικεφαλής του πατριωτικού συριακού χριστιανικού κινήματος « Surya al-Umm » ο Γιώργος Malkun.

« Οι αμερικανοί ωθούν τα τσιράκια τους (τους κούρδους) να δυσκολέψουν την κατάσταση στην Al-Hasaka γιατί θέλουν να εκτονωθεί η πίεση από το στρατό κατά των μαχητών στο Χαλέπι » δήλωσε στο RIA Novosti τηλεφωνικά ο κ. Malkun.

Σύμφωνα με τον ειδήμονα το συριακό ΓΕΣ είναι έτοιμο για τέτοιου είδους προβοκάτσιες αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν.« Οι κούρδοι θεώρησαν ότι ο στρατός θ΄απαντήσει ως συνήθως με συμβατικό τρόπο στην πρόκληση και ότι θα μπορούσαν να πάρουν αυτό που θέλουν αλλά η αεροπορία βομβάρδισε 6 από τις θέσεις τους » δηλώνει ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο του πατριωτικού κινήματος την πιο μεγάλη απειλή την υφίσταται ο χριστιανικός πληθυσμός της El Hasaka, καθώς οι κύριες συγκρούσεις έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης όπου ζουν οι χριστιανοί.

Κατά τον ειδήμονα μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Al-Hasaka η Μόσχα ίσως θα ζητήσει από τους κούρδους ν΄αποφασίσουν ποιον θα πολεμήσουν.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αν οι φιλοαμερικανοί κούρδοι επιλέξουν τη στρατηγική μιας τέτοιου είδους συμπεριφοράς, η Ρωσία θα επιλέξει μια άλλη στρατηγική απέναντί τους.

Το συριακό ΓΕΣ με ανακοινωθέν του δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν την πόλη της Al-Hasaka και επιτέθηκαν σε θέσεις του στρατού. RIA Novosti 20.8.16

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail