Η μισή Ελλάδα τρέφεται από το Δημόσιο... Τι ανάπτυξη να περιμένεις;

ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Τα στοιχεία από μόνα τους τα λένε όλα. Περί τα 2,5 εκ μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι συν οι μερικώς απασχολούμενοι, τρέφουν τη μισή Ελλάδα με τους φόρους τους, τις εισφορές τους κλπ.

Ποιος και πόσους τρέφουν;

3 εκ. συνταξιούχους (και μάλιστα αρκετές δεκάδες χιλιάδες ακόμη μεγαλοσυνταξιούχους), 800.000 σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, 500.000 με τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, και κοινοτικές επιδοτήσεις σε 600.000 αγρότες.

Σύνολο σχεδόν 5 εκ συμπολίτες μας. Και από την άλλη περιμένει κανείς ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου ώστε να υπάρξει κοινωνικό κράτος και αναδιανομή του πλούτου. Πως είναι δυνατόν 2,5 εκ. του ιδιωτικού τομέα ο οποίος έκανε στάση πληρωμών με πλείστα όσα προβλήματα να συντηρήσει ένα στρατό 5 εκ ανθρώπων που σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά δηλαδή από φόρους και εισφορές που ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να καταβάλλει; Αν αύριο οι πιστωτές μας μας διαγράψουν όλο το δημόσιο χρέος πάλι στα ίδια θα έρθουμε.

Πως είναι δυνατόν να συντηρείται ασφαλιστικό σύστημα με αναλογία 1 εργαζόμενος προς 1 συνταξιούχο. Για αυτό το λόγο τα ασφαλιστικά ταμεία επιχορηγούνται με 17 δις ευρώ το χρόνο. Άλλα τόσα στοιχίζουν δημόσιοι υπάλληλοι και ΔΕΚΟ. Μιλάμε για χώρα-μπανανία. Η μάλλον για την τελευταία σοβιετική-κουμουνιστική επαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βοήθειά μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail