Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε νεκροταφείο ακινήτων

Τίποτε δε θα ενοικιάζεται, τίποτε δε θα κληρονομείται

Λίγο πριν την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2016, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ανακοίνωσε πως -εάν ευσταθούν οι διαρροές- εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτητών θα επιβαρυνθούν με την υποχρεωτική έκδοση δύο ακόμα πιστοποιητικών.

Το πρώτο αφορά τις αποδοχές κληρονομιάς, όπου ενώ ήδη χιλιάδες ιδιοκτήτες αποποιούνται τα ακίνητά τους θα πρέπει ο κληρονόμος να προσκομίσει πιστοποιητικό μηχανικού ότι ο θανών δεν είχε κατασκευάσει αυθαίρετα, είτε υπάρχουν είτε όχι! Εάν υπάρχουν αυθαίρετα ή αλλαγές χρήσης, θα πληρώνει τα πρόστιμα και την αμοιβή μηχανικού για να κληρονομήσει.

Το δεύτερο αφορά τις μισθώσεις ακινήτων, όπου για κάθε νέα θα απαιτείται πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας δίμηνης ισχύος, από μηχανικό, ακόμη και αν δεν υπάρχουν αυθαίρετα! Η δαπάνη έκδοσής του σε πολλές περιπτώσεις θα υπερβαίνει το προσδοκώμενο ετήσιο μίσθωμα.

Οι διατάξεις αυτές θα οδηγήσουν στη σιωπηρή αποδοχή των ακινήτων (χωρίς συμβολαιογραφική πράξη), σε απόλυτη ανασφάλεια δικαίου και συναλλαγών αλλά και έλλειψη οιουδήποτε κινήτρου εκμίσθωσης ή στην εκμίσθωση χωρίς μισθωτήριο (ιδίως σε υποβαθμισμένες περιοχές).

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, η χώρα θα ρημάξει από δεκάδες χιλιάδες εγκαταλελειμμένα ακίνητα, που ουδείς θα ενδιαφέρεται να τα κληρονομήσει. Επιπλέον θα δημιουργηθεί ένα ακόμη πρόσκομμα στη δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου αλλά και μια ακόμη απώλεια σε δημόσια έσοδα από τον φόρο κληρονομιάς.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail