Μέ ένα «Αλλαχού Εκμπέρ»… πανικός και όλοι έτρεχαν να σωθούν! (2 βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Καταπληκτικές σκηνές εκτυλιχτήκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Βιέννης : Σε ένα συλλαλητήριο Κούρδων στο Stephansplatz, εμφανίστηκαν Τούρκοι και ακολούθησε σύγκρουση των δυο ομάδων με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες ζημιές το πεζοδρόμιο καφέ της βιεννέζικης παράδοσης, Konditorei Aida.

Στο σημείο αυτό κάθε Σάββατο βράδυ οι Κούρδοι συγκεντρώνονται για να επιστήσουν την προσοχή στα γεγονότα που συμβαίνουν στην Τουρκία. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται ολοένα και περισσότερο ενοχλητικές για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες. Όταν γίνονται οι διαδηλώσεις λένε οι καταστηματάρχες έχουμε άδεια μαγαζιά γιατί ο κόσμος φοβάται.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο όμως η κατάσταση κλιμακώθηκε εντελώς καθώς οι Κούρδοι διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα Τούρκων.

Τότε συνέβη το αναπάντεχο! Κάποιος μέσα από την σύγκρουση άρχισε να ουρλιάζει δυνατά την γνωστή κραυγή, «Allahu Akbar ». Το τι επακολούθησε ανάμεσα στους Αυστριακούς δεν προγράφεται.

Απερίγραπτος πανικός καθώς όλοι νόμιζαν ότι έρχονται οι Τζιχαντιστές και άρχισαν να τρέχουν αλλόφρονες προς όλες τις κατευθύνσεις νομίζοντας ότι γίνεται τρομοκρατική επίθεση.

Χαοτικές σκηνές έλαβαν χώρα πάνω γύρω από την Stephansplatz. «Οι άνθρωποι άρχιζαν να τρέχουν να κρυφτούν μέσα στα μαγαζιά, να εγκαταλείπουν την πλατιά μετά από κάποιον που ούρλιαζε Allahu Akbar. Μερικοί τότε θεώρησαν ότι γίνεται τρομοκρατική επίθεση».

Στα γύρω εστιατόρια, τα τραπέζια και τα πιάτα με φαγητά έπεσαν κάτω, ένας συνταξιούχος από το φόβο του έπεσε στο έδαφος και φώναζε βοήθεια. Οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν στους γύρω δρόμους στην Bognergasse.



Την επομένη, σχολιάζοντας το γεγονότα έγραψαν αυστριακά ΜΜΕ : «Θέλετε πολυπολιτισμό? θέλετε παράνομουυς μετανάστες? Τότε αυτά θα έχετε σε καθημερινή βάση και που είστε ακόμα αν ο Ερντογάν αμολύσει τα εκατομμύρια που τους έχει για να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση».




Ευρωπαϊκή Ένωση και… εις ανωτέρα!


nikosxeiladakis.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail