Απελευθερώνεται το Χαλέπι - Στον τάφο τα όνειρα όσων μεθόδευσαν τον όλεθρο στη Συρία

Στρατής Μαζίδης
twitter.com/SMazidis

Μετά την απελευθέρωση της πόλης Bani Zeid, ο εφιάλτης των πυραύλων και των ρουκετών που έπλητταν τους αμάχους έχει πλέον τερματιστεί σχολιάζει ο αναλυτής Mohammad Kamal al-Jafa στο ιρανικό FNA.

Ο al-Jafa αναφέρει πως «σύμφωνα με τους πολίτες στο Χαλέπι, οι τρομοκράτες τώρα υποφέρουν από την απώλεια του ηθικού και αισθάνονται ότι έχουν εγκαταλειφθεί».

Ο αναλυτής εκτιμά πως οι τρομοκράτες στο Χαλέπι θεωρούν τη μάχη ως μια χαμένη ευκαιρία, προσθέτοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός των μαχητών έχει αποφασίσει να φύγει ή να παραδοθεί στις συριακές δυνάμεις.

Νωρίτερα σήμερα περισσότεροι τρομοκράτες παρέδωσαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν στο συριακό στρατό και τις δυνάμεις λαϊκής άμυνας.

"Οι τρομοκράτες στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου είναι απελπισμένοι. Έχουν περικυκλωθεί από το συριακό στρατό και δεν έχουν καμία διέξοδο. Ζητούν σε ομάδες τη συγγνώμη της κυβέρνησης».

Επίσης, την Πέμπτη, ένας μεγάλος αριθμός των τρομοκρατών παρέδωσε τα όπλα και παραδόθηκε στο συριακό στρατό.

Η απελευθέρωση της Bani Zeid και της al-Lairamoun και ολοκλήρωσαν την πολιορκία του Χαλεπίου κόβοντας πλέον όλες τις διόδους διαφυγής και πιθανού ανεφοδιασμού των ισλαμιστών.

Το Χαλέπι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και βασικό της οικονομικό κέντρο είχε θεωρηθεί εξαρχής ως σημείο-κλειδί για την ανατροπή του Μπασάρ αλ Ασαντ. Ωστόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις κράτησαν τον έλεγχο του δυτικού τμήματος της πόλης πιέζοντας όσο μπορούσαν τους ισλαμιστές για την πλήρη απελευθέρωση του Χαλεπίου. Ταυτόχρονα οι συγκρίσεις του ελεύθερου τμήματος με το κατεχόμενο, τις οποίες είχαμε παρουσιάσει στη Freepen.gr, δεν άντεχαν σε καμία σύγκριση.

Η διαφαινόμενη πλέον οριστική απελευθέρωση ολόκληρου του Χαλεπίου θα σημάνει σε μεγάλο ποσοστό και τον ενταφιασμό των σχεδίων όσων μεθόδευσαν τον όλεθρο στη Συρία μη φειδώμενοι αθώου αίματος; Σίγουρα πάντως θα είναι ένα ηχηρότατο χαστούκι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail