Ετοιμάζει κρεμάλες ο Ερντογάν - Μεθοδεύει στημένο δημοψήφισμα για να επικαλεστεί το θέλημα του ρεμπέτ ασκέρ

Freepen.gr - Μέσω δημοψηφίσματος έχει αρχίζει να προετοιμάζει τις κρεμάλες το τουρκικό καθεστώς για τους πραξικοπηματίες.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine αποκάλυψε πως μελετάται το ενδεχόμενο να τεθεί σε δημοψήφισμα το ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Με δημοκρατική επικάλυψη ο Τσαβούσογλου συμπληρώνει πως αυτής της μορφής οι αποφάσεις δε γίνεται να λαμβάνονται «εν θερμώ» και ρίχνει τη βόμβα:

«Ίσως η απόφαση για το θέμα αυτό να ληφθεί μετά από δημοψήφισμα. Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα».

Άλλωστε είναι γνωστή η δημοφιλία του Ταγίπ Ερντογάν και η ισχύς του ΑΚΡ που θεωρείται πως το χαρτί του δημοψηφίσματος μπορεί να οδηγήσει με πολύ μεγάλες δυνατότητες στην επαναφορά της θανατικής ποινής με πρόσχημα τη λαϊκή βούληση.

Ενισχυτικά σε αυτό το επιχειρήματα έρχεται να προστεθεί  το σχόλιο του Τσαβούσογλου ότι:

«Παίρνουμε χιλιάδες SMS και tweets με τα οποία μας λένε “αν δεν επαναφέρεται την θανατική ποινή δε θα ξαναψηφίσουμε το κόμμα σας”».

Όσον αφορά το είδος των δικών που θα πραγματοποιηθούν, ο υπουργός δίνει μια πρόγευση απαντώντας στο ερώτημα αν θα επιτραπεί σε παρατηρητές της ΕΕ να παραστούν σε αυτές:

«Η τουρκική δικαιοσύνη θα αποφασίσει επ΄ αυτού εντός του πλαισίου της κηρυχθείσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης» με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών να παραμένει ανοικτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail