Η δημογραφική κατάρρευση και οι εξοντωτικές οικονομικές πολιτικές οδηγούν σε βέβαιο θάνατο τους Ελληνες

του Παναγιώτη Μπαλακτάρη
δικηγόρου

Ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, Αντισυνταγματάρχης ε.α. κ. Σάββας Καλεντερίδης, στην εν Αθήναις παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Κρίση και Πατριωτισμός» έκανε μία δυσοίωνη πρόβλεψη. Είπε: «Εάν δεν κάνουμε κάτι τώρα, το 2050 δεν θα υπάρχει ούτε Ελλάδα, ούτε Κύπρος, ούτε και ελληνικό έθνος όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Ο τόπος θα κατοικείται από ένα ανομοιογενές συνονθύλευμα που θα μιλάει κάτι σαν ελληνικά». Ας εξετάσουμε το αν θα εκπληρωθεί ή όχι αυτή η ζοφερή, πραγματικά, «προφητεία». Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο στατιστικό δείκτη για να μετράει την αληθινή ανάπτυξη ενός κράτους. Ο δείκτης αυτός ονομάζεται Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης (Δ.Α.Α.).

Ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης αποτελείται από τρεις μερικότερους δείκτες, οι οποίοι είναι το προσδόκιμο ζωής, ο βαθμός εκπαίδευσης και η ποιότητα ζωής. Ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ο γνώμονας βάσει του οποίου κατατάσσονται οι χώρες σε αναπτυγμένες, αναπτυσσόμενες ή υπανάπτυκτες. Τα στατιστικά που βασίζονται στον Δ.Α.Α. του Ο.Η.Ε. γίνονται περιεχόμενο ετήσιας έκθεσης του Οργανισμού, η οποία είναι προσβάσιμη για μελέτη. Έτσι, για παράδειγμα, με βάση Έκθεση του Ο.Η.Ε. χαρακτηρίζονται ως χώρες με χαμηλή ανθρώπινη ανάπτυξη, δηλαδή, υπανάπτυκτες, μεταξύ άλλων το Πακιστάν, η Κένυα, το Καμερούν, η Νιγηρία, η Σιέρα Λεόνε, το Τσαντ και πολλές άλλες χώρες. Κράτη με μεσαία ανθρώπινη ανάπτυξη είναι μεταξύ άλλων η Μολδαβία, το Βιετνάμ, το Ιράκ, η Νικαράγουα, το Μπουτάν, το Λάος και άλλα. Αναπτυσσόμενα κράτη, ήτοι κράτη με υψηλή ανθρώπινη ανάπτυξη, είναι -με βάση την ίδια έκθεση- η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Αρμενία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, ο Λίβανος μεταξύ πολλών άλλων.

Στις χώρες με πολύ υψηλή ανθρώπινη ανάπτυξη συγκαταλέγονται η Νορβηγία, η οποία είναι πρώτη στον σχετικό κατάλογο, η Γερμανία, το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και αρκετές άλλες.

Τρεις είναι οι συνιστώσες του Δ.Α.Α.

Πρώτη, το προσδόκιμο ζωής. Στην πατρίδα μας τα στοιχεία που δημοσίευσε η EUROSTAT για το έτος 2015 δείχνουν μείωση πληθυσμού κατά 6%. Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία είναι οι χώρες, στις οποίες σημειώνονται τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την καταγραφή περισσοτέρων θανάτων από γεννήσεις στην Ελλάδα κατέληξε σε επί τα χείρω πληθυσμιακή αλλαγή κατά 2,7%. Άλλωστε, πριν λίγο καιρό δημοσιεύθηκε η είδηση ότι η αρνητική πληθυσμιακή τροπή εντείνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό για πρώτη φορά από το έτος 1932! Η Ελλάδα, λοιπόν, φθίνει πληθυσμιακά.

Δεύτερη συνιστώσα του Δ.Α.Α. είναι ο βαθμός εκπαίδευσης. Αυτός συντίθεται από το ύψος του αναλφαβητισμού και από την ποιότητα της εκπαίδευσης. Ελάχιστοι ισχυρίζονται ότι η εκπαίδευση στη χώρα μας βαίνει βελτιούμενη και τούτο, διότι οι αλλεπάλληλες, αλλά αποσπασματικές παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν προσφέρουν τίποτε. Δεν θέλουμε να πούμε ότι στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης ήταν «κάθε πέρσι και καλύτερα». Όμως, τα αποκαρδιωτικά φαινόμενα που καθημερινά παρατηρούνται δεν αφήνουν το παραμικρό σημάδι αισιοδοξίας. Η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, διότι δήθεν είναι νεκρή γλώσσα, ο ανεπίτρεπτος συνδικαλισμός των μαθητών υπό τη μορφή συμμετοχής σε πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια, τα οποία δεν έχουν καμία χρησιμότητα, η γενική μείωση των ωρών διδασκαλίας, η προαγωγή –σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες- στο σχολείο πρωτίστως της αγάπης για τη φύση και τελευταία στην κατάταξη η αγάπη για τις παραδόσεις και την πατρίδα, έχουν φουντώσει ένα στρεβλό εκπαιδευτικό σύστημα που δεν έχει στο επίκεντρο τον μαθητή, αλλά την ιδεολογία. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι είδος αναλφαβητισμού δεν είναι μόνο ο οργανικός. Είναι και ο λειτουργικός αναλφαβητισμός. Αυτός ο τελευταίος δηλώνει τα άτομα που είναι ανίκανα να χρησιμοποιήσουν όσα έχουν διδαχθεί, κυρίως διότι η μέθοδος διδασκαλίας είναι αντιπαιδαγωγική.

Τρίτη συνιστώσα του Δ.Α.Α. είναι η ποιότητα ζωής. Κρίσιμο μέγεθος εν προκειμένω τυγχάνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, το οποίο φανερώνει και την αγοραστική δύναμη των κατοίκων ενός κράτους. Σε αυτήν τη ζηλευτή γεωγραφική θέση, στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, πολιτικοί και πολιτικές δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να εκμεταλλευτούν τις προσφερόμενες ιδιαιτερότητες της Ελλάδας. Πλέον τούτου, η έλευση της τρομακτικής οικονομικής κρίσης και η εξ αυτής μείωση του Α.Ε.Π. κατά 25 μονάδες αποδεικνύει, άνευ άλλου τινός, ότι η ποιότητα ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων έχει λάβει απότομη φθίνουσα πορεία. Όλους, εξάλλου, μας στοιχειώνουν οι εικόνες συνανθρώπων μας να ψάχνουν στα σκουπίδια.

Στα ανωτέρω αναφερθέντα πρέπει να προσθέσουμε τις εξοντωτικές φορολογικές πολιτικές, οι οποίες ακολουθούνται με ύποπτη συνέπεια από τις κυβερνήσεις. Ακατάλληλες επιλογές οικονομικής πολιτικής, στριμωγμένες στα κελεύσματα των δανειστών μας.

Αξιοπρόσεκτοι αναλυτές των παγκόσμιων δρωμένων επιμένουν στην αναγκαιότητα της μετανάστευσης. Η πληθυσμιακή συρρίκνωση στη χώρα μας, υποπροϊόν της ευρωπαϊκής μείωσης του πληθυσμού, άγει σε ανάγκη εργατικών χεριών. Οι μεγάλες βιομηχανίες και πολυεθνικές επιχειρήσεις χρειάζονται έναν πολλαπλασιαστή εργατικής ισχύος. Οι άνθρωποι που εργάζονται λιγοστεύουν. Είναι αδύνατον να λιγότεροι εργάτες να παράγουν περισσότερο έργο, τουλάχιστον για πολύ. Αυτό το κενό καλύπτει η μετανάστευση των φτηνών και πολλών εργατικών χεριών.

Το σύστημα «Ήλιος» αποκαλύπτει, ότι η φτωχοποίηση των Ελλήνων βαθαίνει. Η πρόβλεψη για το 2018 λέει, ότι το 90% των Ελλήνων θα εμφανίζει ατομικό εισόδημα στις φορολογικές δηλώσεις κάτω από 1000 ευρώ μηνιαίως.

Όλα αυτά διαταράσσουν τα στοιχεία της χώρας μας και καθιστούν προφανές το γκρέμισμά της σε ερεβώδες χάος. Είναι αληθής η πρόβλεψη. Αν δεν κινητοποιηθούμε τώρα, σήμερα, αυτό το δευτερόλεπτο καταρχήν σκεφτόμενοι διαφορετικά θα οδηγηθούμε στην εξαφάνιση. Όσο για το μικρό μας αδελφάκι, την Κύπρο, αυτή χωρίς την έστω και καταρρακωμένη ύπαρξη της Ελλάδας δεν θα έχει καμία τύχη…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail