Έτοιμα να κατασπαράξουν την Ελλάδα τα κοράκια των αγορών

Σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα όσα θα γίνουν στο χώρο των τραπεζών, με την προσπάθεια ξένων funds να ελέγξουν τις διοικήσεις και να θέσουν το τραπεζικό σύστημα υπό τον έλεγχό τους. Με τον τρόπο αυτό μπαίνουν από την πίσω πόρτα στην ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις και ο αφελληνισμός θεωρείται δεδομένος.

Η τρόικα έστειλε αρνητική απάντηση στην επιστολή των Γ. Δραγασάκη και Ευκλ. Τσακαλώτου που ζητούσαν αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις επιλογές νέων διοικητικών συμβουλίων στις τράπεζες. Μια επιστολή που πήγε στους δανειστές κατόπιν εορτής κι αφού είχε προκληθεί σάλος στα media με την προσπάθεια ελέγχου της Πειραιώς από το «γεράκι» των αγορών, Τζ. Πόλσον, αλλά και από την τοποθέτηση Πολωνών, Ούγγρων και ποιος ξέρει ποιων άλλων στο δ.σ. του ΤΧΣ.

Οι δανειστές δεν επιθυμούν την αλλαγή των σκληρών κριτηρίων με βάση τα οποία θα επιλεγούν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νόμο που έχει ψηφιστεί, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών πρέπει να μην έχουν ασκήσει, ούτε να τους έχει ανατεθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια πριν από τον διορισμό τους, σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, όπως αρχηγού του κράτους ή προέδρου της κυβέρνησης, ανωτέρου πολιτικού αξιωματούχου, ανωτέρου κυβερνητικού, δικαστικού ή στρατιωτικού υπαλλήλου, ή σημαντική θέση ως ανωτέρου στελέχους δημοσίων επιχειρήσεων ή στελέχους πολιτικού κόμματος.

Επίσης θα πρέπει να έχουν διεθνή τραπεζική εμπειρία, ενώ για ορισμένες θέσεις (πρόεδροι επιτροπών) τα μέλη δεν θα πρέπει να έχουν καμία σχέση με εγχώριο πιστωτικό ίδρυμα για τα τελευταία 10 χρόνια. Οι πρόεδροι όλων των επιτροπών του Δ.Σ. πρέπει να είναι μέλη με διεθνή εμπειρία 10 ετών σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις ξένων τραπεζών ή ελεγκτικών εταιρειών.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα όσων θέλουν να αρπάξουν τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Τώρα λέει ότι τον ψήφισε γιατί πιεζόταν, αλλά μόλις τώρα κατάλαβε το έγκλημα που πάει να γίνει. Μόλις διάβασε τα δημοσιεύματα αντιλήφθηκε τι υπέγραφε. Πριν μερικές ημέρες γράφαμε στο Antinews ότι πρέπει η κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο. Τώρα γιατί δεν το κάνει και ρωτάει τους δανειστές; Τι λέει η αριστερή, ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη κυβέρνηση που έφαγε πόρτα από την τρόικα;

Είναι ή δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να νομοθετήσει μονομερώς και να δείξει ότι της έχει μείνει λίγο φιλότιμο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail