Ένοχοι κρίθηκαν οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί - Δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή

Δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα επέβαλε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Εντούτοις το Δικαστήριο αθώωσε τους 8 Τούρκους για την κατηγορία της παράνομης πτήσης αναγνωρίζοντας πως βρίσκονταν σε κίνδυνο και υπό καθεστώς μεγάλης απειλής.

Ωστόσο οι οκτώ στρατιωτικοί δε θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς για λόγους ασφαλείας έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο διοικητικής κράτησης.

Νωρίτερα, στις καταθέσεις τους, οι αξιωματικοί περιέγραψαν τα όσα συνέβησαν το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία και τις εντολές που είχαν πάρει από τους ανωτέρους τους, για τη μεταφορά τραυματιών.

Οι κατηγορούμενοι ανέφερεαν πως  αν έμεναν στην Τουρκία σίγουρα θα ήταν τώρα νεκροί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail