ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου οι 8 Τούρκοι που προσγειώθηκαν Αλεξανδρούπολη

Κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να προδώσει τις κινήσεις τους κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος ξεφορτώθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Πέταξαν όχι μόνο το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου αλλά και τα όπλα τους όπως αποκαλύπτουν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας. Συγκεκριμένα ξεφορτώθηκαν τα στρατιωτικά δεδομένα των πτήσεων, με τις συντεταγμένες, τις συνομιλίες τους, τους χάρτες και τις τελευταίες διαδρομές τους κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, μαζί με τον οπλισμό τους, αμέσως μόλις το ελικόπτερο σηκώθηκε από το Τουρκικό έδαφος.

Τα εν λόγω δεδομένα αναζήτησε και το τουρκικό πλήρωμα που ήρθε από την γειτονική χώρα, για να παραλάβει το ελικόπτερο, την ίδια μέρα. Μάταια όμως. Αρχικά ρώτησαν τους Έλληνες αξιωματικούς αν είχαν μπει στο ελικόπτερο και όταν έλαβαν αρνητική απάντηση κατάλαβαν ότι το είχαν εξαφανίσει οι ίδιοι οι πιλότοι.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι είχαν εντολές από τους στασιαστές προϊσταμένους τους, σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου να εξαφανίσουν το ηλεκτρονικό σύστημα του ελικοπτέρου, που είχε κρίσιμες πληροφορίες για τις εναέριες κινήσεις του κατά τη διάρκεια της απόπειρας του πραξικοπήματος.

Όταν αποφάσισαν να φύγουν από την Τουρκία, αρχικά για Ρουμανία, έπειτα Βουλγαρία και τελικά στην Ελλάδα, ξήλωσαν το «μαύρο κουτί» και το πέταξαν από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια της απογείωσης, παρακολουθώντας την καταστροφή του από την πτώση του στο έδαφος.

Με την κίνηση αυτή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ούτε ο ισχυρισμός των τούρκων ότι οι οκτώ με κάποιο τρόπο συμμετείχαν στην προσπάθεια αναζήτησης και εξόντωσης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ούτε οι ισχυρισμοί των οκτώ. Αν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα βρισκόταν, ενδεχομένως θα επιβεβαίωνε τους δικούς τους ισχυρισμούς για τις κινήσεις του ελικοπτέρου και θα απέρριπτε τους αντίθετους.

Από την ανάσυρση δεδομένων από τα κινητά τους τηλέφωνα, προκύπτει ότι πέρα από τις αναπάντητες κλήσεις συγγενών τους και τις κλήσεις προς τον στασιαστή διοικητή τους, είχαν περιηγηθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες προκειμένου να ενημερωθούν για την έκβαση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να έρθουν στην Ελλάδα, ήταν όταν σε μία τουρκική ιστοσελίδα, είδαν live την εμφάνιση του Ταγίπ Ερντογάν μέσω face time, στο CNN Turk. Τότε κατάλαβαν ότι το σχέδιο εξόντωσής ή φυλάκισής του δεν είχε πετύχει από τους επίδοξους πραξικοπηματίες, οπότε δυσκόλευαν τα πράγματα και για εκείνους.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί πάντως δηλώνουν φοβισμένοι για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όπως έλεγαν κάποιοι από τους συγγενείς τους έχουν εγκαταλείψει ήδη τα σπίτια τους στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τυχόν επιθέσεις που μπορεί να εκδηλωθούν από υποστηρικτές της κυβέρνησης Ερντογάν. Όλοι επαναλαμβάνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα, παρά τα όσα υποστηρίζει η Άγκυρα. Ένας στρατιωτικός είπε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το μικρό παιδί του που σε λίγες ημέρες έχει γενέθλια, ενώ ένας άλλος μίλησε για την υγεία της ετοιμόγενης γυναίκας του. Όλοι τους βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και πιστεύουν πως μόνο η Ελλάδα μπορεί να τους σώσει με το να τους δώσει άσυλο…`

Για παρερμηνεία από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δηλώσεων του Τούρκου πρέσβη στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς σχετικά με την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτών στη γείτονα χώρα, διαπιστώνει η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ελλάδα σε ανακοίνωσή της και διευκρινίζει: «Ο πρεσβευτής (σ.σ. κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις εξελίξεις στην Τουρκία) τόνισε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Σαββατοκύριακου θα τύχουν μιας δίκαιης και διαφανούς δίκης στην πατρίδα (τους).

Δήλωσε ότι η προσδοκία της Τουρκίας είναι ότι θα υπάρξει άμεση έκδοση του στρατιωτικού προσωπικού στην Τουρκία. Αυτό θα είχε πολύ θετικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών. Από την άλλη, μια αρνητική απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα στην τουρκική κοινή γνώμη και φυσικά αυτό είναι κάτι το οποίο (ο πρεσβευτής) δεν επιθυμεί, καθώς το βασικό του καθήκον ως πρεσβευτή είναι να βελτιώνει τις διμερείς σχέσεις και να διατηρεί την κατάσταση σταθερή.

Ο πρεσβευτής ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές στο ανώτατο επίπεδο για την έγκαιρη υποστήριξη και τη συνεργασία που προσέφεραν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και το κράτος του νόμου».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail