Ο Κοτζιάς προκαταλαμβάνει την απόφαση της Δικαιοσύνης και προλέγει παράδοση των 8;

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και το Βασίλη Σκουρή παραχώρησε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχετικά με τις εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι να προσέξουν οι αναγνώστες την απάντηση του υπουργού σχετικά με την προκαθορισμένη (;) τύχη των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που έχουν αιτηθεί ασύλου.

Συγκεκριμένα ρώτησε ο κ. Σκουρής:

- Η Ελλάδα θα παραδώσει τελικά τους Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη, κ. Υπουργέ;

Και ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε:

- Αυτό θα το αποφασίσουν οι δικαστές και οι άλλες αρμόδιες Αρχές. Οι τελευταίες ασφαλώς θα συνυπολογίσουν το κατά πόσο οι 8 ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος. Το ότι οι δικηγόροι τους επικαλούνται ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι το πραξικόπημα είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμά τους. Να σημειώσω, επί τη ευκαιρία, κάτι άλλο. Δεν μπορώ να δεχτώ την ύβρη του παραλληλισμού της μάχης όσων παλεύουν για τα δικαιώματά τους εθνικά, κοινωνικά και δημοκρατικά, με πραξικοπηματίες που ήθελαν να καταργήσουν δικαιώματα της κοινωνίας, οι οποίοι βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο, τραυμάτισαν και σκότωσαν διαδηλωτές. Αυτοί κάθε άλλο παρά δικαιούνται της αλληλεγγύης μας.

Τα συμπεράσματα δικά σας...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail