Αυτός θέλει να ξαναμπεί στη Βουλή; Θεοδωράκης: Συνταξιούχοι, άνεργοι και λιγότερο μορφωμένοι ψήφισαν Brexit

Στρατής Μαζίδης

«Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε την Ευρώπη. Να την αλλάξουμε - όχι να την γκρεμίσουμε» σχολιάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Facebook σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία:

«Ποιοι ψήφισαν Brexit; Οι συνταξιούχοι, οι λιγότερο μορφωμένοι και οι άνεργοι των αποβιομηχανοποιημένων περιοχών. Οι πιο ευάλωτοι δηλαδή στο λαϊκισμό πολιτικών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παραδοσιακών ΜΜΕ. Δεν έχω αμφιβολία ότι αν «αύριο» γινόταν ξανά το δημοψήφισμα το Brexit θα έπεφτε από το 51.9% στο 30%», σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης.

Είναι απορίας άξιο πως ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να αναλύσει και να ερμηνεύσει την αποτυχία του κόμματός του και την εξαφάνιση της όποιας δυναμικής, να διατυπώνει τέτοια άποψη για την επιλογή των βρετανών ψηφοφόρων.

Πιο ρατσιστική και ολοκληρωτική άποψη δεν έχω ξαναδιαβάσει. Άλλος ένας αρχηγίσκος της σειράς που δε θέλει να καταλάβει ότι οι λαοί δε θέλουν άλλο λιτότητα, ανεργία, περιορισμό δικαιωμάτων και μετατροπή της Ευρώπης σε ισλαμικό χαλιφάτο.

Για να δανειστώ κλείνοντας τα λόγια του Σταύρου Θεοδωράκη, δεν έχω αμφιβολία ότι αν γίνονταν αύριο εκλογές, το Ποτάμι δε θα έπαιρνε ούτε το 2% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Θα έπεφτε στο 0,2%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail