Η Βρετανία είναι πράγματι ΜΕΓΑΛΗ ενώ η Ελλάδα ανύπαρκτη

Του Στρατή Μαζίδη

Η Βρετανία απέδειξε γιατί είναι πράγματι Μεγάλη. Κόντρα σε ψεύτικες δημοσκοπήσεις που τόσο καιρό έδιναν μπροστά το Bremain και όταν έβλεπαν ότι το κόλπο δεν πιάνει, άρχισαν τις διορθώσεις μαζί με τις...δολοφονίες.

Έδειξε όμως και για έναν ακόμη λόγο το μέγεθός της. Ο πρωθυπουργός της, Ντέιβιντ Κάμερον μπορεί από δικό του μικροπολιτικό συμφέρον ή ανοησία να έταξε ένα δημοψήφισμα που νόμιζε πως θα το κερδίσει και το έχασε. Ωστόσο εκεί οι θεσμοί λειτουργούν. Το αποτέλεσμα έγινε σεβαστό, ο Κάμερον παραιτείται και παράλληλα εξυψώνει τη χώρα του.

Κι όλα αυτά περίπου ένα χρόνο μετά από ότι συνέβη στην Ελλάδα και το δικό μας δημοψήφισμα. 

Με τη διαφορά όμως πως εμείς είμαστε εντελώς για γέλια. Θα μου πείτε, γιατί; Ο λαός δεν ψήφισε ΟΧΙ; Δεν τα έβαλε με τις συνθήκες τρόμου έχοντας δεσμεύσει τα λεφτά του και με ένα μπλοκ ΜΜΕ - δημοσκόπων που άλλα έλεγαν και διαφορετικά βγήκαν; Δεν έστειλε στην ιστορία τα πολιτικά ξόανα που ακούνε στο όνομα Σημίτης και Καραμανλής; Ναι τα έκανε όλα αυτά.

Όμως όταν διαπίστωσε πως ο πρωθυπουργός του είναι ένας πολιτικός απατεώνας που πήρε το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ, φέρνοντας ακόμη και με τη δική του λογική μια χειρότερη συμφωνία από αυτή η οποία απερρίφθη, τι έκανε; 

Τον εξέλεξε εκ νέου πρωθυπουργό μετά από δύο μήνες.

Και τι να έκανε; Οτιδήποτε. Ας ψήφιζε μικρά κόμματα.

Ακόμη και τώρα τον ανέχεται, ενώ όλα γκρεμίζονται, να μεθοδεύει εκλογικό νόμο ώστε να κερδίσει ο δεύτερος και όσοι συμμαχήσουν μαζί του.

Οι Βρετανοί είναι πράγματι μεγάλοι. Κέρδισαν σε δύο παγκοσμίους πολέμους τους Γερμανούς και δεν τους ανέχονται για αφεντικά τους. Άλλωστε ο Τσώρτσιλ συνιστούσε το βομβαρδισμό της Γερμανίας κάθε 50 χρόνια εξηγώντας ότι δε χρειάζεται να ξέρουμε το λόγο, τον γνωρίζουν οι Γερμανοί.

Ο Κάμερον έχει γνώση της ιστορικής παράδοσης της χώρας του και για αυτό τήρησε μια αξιοπρεπή πολιτική στάση.

Και οι Ελληνες βέβαια νίκησαν σε δύο παγκοσμίους πολέμους διχαζόμενοι όμως μεταξύ τους αμέσως μετά ώστε την πρώτη φορά να σφαχθούν από τους Τούρκους και τη δεύτερη μεταξύ τους. Ενώ έχουν ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ωστόσο αποδεικνύονται νεοραγιάδες. Ο Τσίπρας το απέδειξε αυτό με τον καλύτερο τρόπο το διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2015.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail