H Αμερικανική κυβέρνηση ανέστειλε την καταβολή εκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερες από 12 οργανώσεις από την Τουρκία που πρόσφεραν βοήθεια στη Συρία


Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Όπως έγραψε η εφημερίδα Χουριέτ, Αμερικανός αξιωματούχος είπε στις 10 Μαίου ότι η Αμερικανική κυβέρνηση ανέστειλε την καταβολή εκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερες από 12 οργανώσεις από την Τουρκία που προσφέρουν βοήθεια στην Συρία, όταν διαπίστωσαν ότι πλήρωναν περισσότερο τουρκικές εταιρίες για απαραίτητα αγαθά.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στην Χουριέτ με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, 14 οργανώσεις και άτομα εμπλεκόμενα σε προγράμματα βοήθειας από την Τουρκία δεν θα μπορούν να παίρνουν αμερικανικές χρηματοδοτήσεις.

Η έρευνα κατέδειξε ένα δίκτυο προμηθευτών και εργαζομένων σε ΜΚΟ, που συνωμότησαν για να εμπλακούν σε νόθευση διαδικασιών διαγωνισμών, πολλαπλή δωροδοκία και για συμφωνημένες απάτες σχετιζόμενες με συμβόλαια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρία, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Γενικού επιθεωρητή της Αμερικανικής οργάνωσης «Υπηρεσία για την Διεθνή Ανάπτυξη» στις 6 Μαίου.

Εξαιτίας της έρευνας αναστάλθηκαν κάποια από τα διασυνοριακά προγράμματα στην Συρία που χρηματοδοτούνταν από την συγκεκριμένη Αμερικανική οργάνωση και αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις απέλυσαν προσωπικό για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξε, ανέφερε ακόμα η δήλωση.

Γιατί ο ανθρωπισμός κατάντησε επάγγελμα, και οι Τούρκοι ξέρουν πώς να κερδίζουν, ειδικά από την δυστυχία που προκαλούν.

Βασική αιτία συνέχισης του πολέμου στην Συρία είναι η βοήθεια της Τουρκίας σε ισλαμιστές.

Θα λογοδοτήσουν όμως σύντομα για όλα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail