Πάλι οι γνωστοί άγνωστοι διέλυσαν τη συγκέντρωση

Χθες το βράδυ ήμουν στην πλατεία Συντάγματος, σε μια προσυγκέντρωση του #ΑΡΚΕΤΑ, για την συγκέντρωση των πλατειών της επόμενης Κυριακής. Για πολλοστή φορά είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω στην πράξη πόσο έξυπνα λειτουργεί το δικό μας ολοκληρωτικό σύστημα.

Το μεταπολιτευτικό ελληνικό σύστημα έλυσε (από το 1974 μέχρι σήμερα) το θέμα των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, που αντιμετωπίζουν δύσκολα οι υπόλοιπες κοινωνίες.

Το κόλπο είναι απλό και πιάνει πάντα. Σε κάθε συγκέντρωση που μπορεί να μυρίσει πρόβλημα για το σύστημα, εμφανίζονται οι γνωστοί άγνωστοι νεαροί (οι οποίοι από το 1974 δεν έχουν «μεγαλώσει» ακόμα) και ξεκινούν επεισόδια με τα ΜΑΤ, τα οποία φυσικά εφορμούν εναντίον πάντων με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα, γκλομπς και συλλήψεις.

Το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. Οι συγκεντρώσεις διαλύονται και το σύστημα παραμένει ανέγγιχτο στη θέση του, για να συνεχίσει να νέμεται εκ του ασφαλούς την κοινωνία.

Φίλοι μου, οι συνθήκες, οι τεχνικές και τα μέσα που χρησιμοποιεί το σύστημα άλλαξαν, αλλά κάποιοι από εμάς δεν εννοούμε να αλλάξουμε τις παλιές λαϊκές τεχνικές.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail