ΘΡΙΛΕΡ στη Συρία - "Καταρρίψαμε ρώσικο μαχητικό" λέει η ISIL - "Παραμύθια" απαντά η Μόσχα

Στρατής Μαζίδης

Νέο θρίλερ στη Συρία καθώς η ISIL ισχυρίζεται πως κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό στη Ράκκα και ότι έχει αιχμαλωτίσει και τους δύο ρώσους πιλότους.

Την είδηση μεταδίδουν λογαριασμοί φιλικά προσκείμενοι στην οργάνωση αλλά και το Raqqa is Being Slaughtered Silently με αναφορά σε αυτούς.
 
Σύμφωνα με ακτιβιστές της πόλης ρωσικά αεροπλόνα επιχείρησαν αρκετές φορές σε βάρος θέσεων των τζιχαντιστών.





Ωστόσο η οργάνωση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό ή βίντεο ούτε από τη φημολογούμενη κατάρριψη, ούτε από τους πιλότους.


Η αντίδραση του Ρωσικού ΥΠΑΜ υπήρξε άμεση και διέψευσε την είδηση η οποία ανακυκλώνεται στα social media. 

«Το υποτιθέμενο ρεπορτάζ σε ένα καταριανό τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με κατάρριψη ρωσικού μαχητικού κοντά στην πόλη της Raqqa από την ISIS είναι εντελώς εσφαλμένο και αβάσιμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΑΜ, στρατηγός Igor Konashenkov.

Ο Konashenkov χαρακτήρισε αυτές τις πληροφορίες ως προβοκάτσια των media αναφέροντας πως τα ρωσικά αεροπλάνα δεν πραγματοποίησαν καμία επιχείρηση στην "πρωτεύουσα" των τζιχαντιστών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail