Και στόχο έχουν, και σχέδιο έχουν και λεφτά έχουν βρει - Το αποκαλύπτουμε

Του Στρατή Μαζίδη

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε διαθέτει σχέδιο και στόχο. Μεγάλο λάθος. Όπως τελικά αποδεικνύεται, διαθέτει. Και στόχο. Και σχέδιο. Και χρήματα.

Το αν στην αρχή είχε καλές προθέσεις ή όχι, ελάχιστη σημασία έχει, μολονότι οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη, που ουδέποτε διαψεύστηκαν, οδηγούν στο συμπέρασμα πως το δούλεμα έπεφτε σύννεφο εξαρχής.

Ο στόχος είναι απλός. Παραμονή με κάθε κόστος στην εξουσία. Είναι το νόσημα το οποίο προσβάλλει όσους αιρετούς εκλέγονται σε κάποια θέση.

Πώς θα το πετύχουν; Χρειάζονται σχέδιο. Υπάρχει. Εξυπηρέτηση του απέραντου διορισμένου δημοσίου τομέα, βόλεμα ημέτερων και πληρωμή συντάξεων σε 45αρες και 45ρηδες.

Πώς όμως θα υλοποιηθεί το σχέδιο; Από όλα τα υπόλοιπα κορόιδα. Πχ τις συντάξεις των 45ρηδων θα τις πληρώνουν όσοι σκλάβοι θα εργάζονται μέχρι τα 67 για να πάρουν τα μισά από τους πρώτους.

Τον απέραντο δημόσιο τομέα θα τον πληρώσει η ιδιωτική οικονομία με 100% προκαταβολές φόρου, τέλη επιτηδεύματος κ.ο.κ.

Κι επειδή αυτά δεν αρκούν, νέοι φόροι στα καύσιμα, στο ίντερνετ, στα τσιγάρα, τα ποτά. Πανωφόροι στον ΕΝΦΙΑ και οποιαδήποτε άλλη διεστραμμένη ιδέα επιβολής φόρου προκύψει, καλοδεχούμενοι.

Για καβάντζα όμως κρατάμε για 10 συνεχή μήνα δεσμευμένα - κατασχεμένα τα όποια λεφτά είχε ο κόσμος στις τράπεζες για να τα κουρέψουμε όποτε μας καπνίσει ενώ ενδιάμεσα ψάχνουμε τρόπο να του αρπάξουμε ό,τι τυχόν έχει διασώσει για ώρα ανάγκης.

Θα τους αφήσουμε να το υλοποιήσουν;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail