Χώρες που κυβερνώνται από ψεύτες πολιτικούς είναι άξιες της μοίρας τους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Η εποχή των απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών ταυτίστηκε με τα πάθη του ελληνικού λαού. Μετά το 2008 ο κατήφορος της ελληνικής οικονομίας συνεχής και επιδεινούμενος. Η αύξηση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας ανεξέλεγκτη. Το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο, δηλαδή δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί αυτοδύναμα από τη χώρα μας. Η Ελλάδα για έκτο συνεχή χρόνο παραμένει εκτός διεθνών χρηματαγορών, καλύπτοντας τις δανειακές της ανάγκες με τα κεφάλαια που λαμβάνει στα πλαίσια των δανειακών μνημονιακών συμβάσεων.

Οι φόροι και τα αντισυνταγματικά χαράτσια επιβάλλονται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλύπητα και κατά ριπάς. Μισθοί και συντάξεις κατακρεουργούνται. Το κράτος πρόνοιας είναι ανύπαρκτο. Αρκεί να αναφερθεί ότι μόλις το 15% των εγγεγραμμένων ανέργων, λαμβάνει έστω και αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας των μερικών δεκάδων ευρώ.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την διετία 2013-2014 είχε επινοήσει το μύθευμα (ψέμα) του success story, λέγοντας στους ιθαγενείς ότι η εθνική οικονομίας βγήκε ήδη από το τούνελ της κρίσης και σε λίγους μήνες όλοι μας θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Το κουτόχορτο για την προπαγάνδα του success story ήταν ο τουρισμός, ότι δηλαδή με την συντελούμενη αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας, θα ερχόταν η άνοιξη της ανάπτυξης στη χώρα μας. Το κουτόχορτο του τουρισμού τέλειωσε, η ιστοριούλα του success story απεδείχθη πολιτική απάτη και τον Αύγουστο του 2015 η χώρα μας εξαναγκάστηκε να υπογράψει τρίτο μνημόνιο με τους ξένους πιστωτές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλείται να εφαρμόσει την θεραπευτική αγωγή του τρίτου μνημονίου στην ελληνική κοινωνία. Αν και νεοσύστατη και άπειρη από την διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που είχαν τα ηνία της χώρας για 40 και πλέον χρόνια, η νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υιοθετεί τo παραμύθι του success story, υποστηρίζοντας ότι σε μερικούς μήνες η ελληνική οικονομία μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά. Το πώς θα μπει δεν μας το λέει. Λείπει το σανό. Ο τουρισμός φαίνεται ότι δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του κουτόχορτου.

Για τους λογικούς και συνειδητοποιημένους πολίτες, πασιφανές είναι ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τα ψεύδη σαν τις καραμέλες. Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο βασίζεται σε ψευδή κυβερνητικά επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η ακόλουθη περικοπή από το διαχρονικό πόνημα του Αγίου Νεκταρίου, “Γνώρισε τον Εαυτό Σου”, απεικονίζει με τον πιο πειστικό τρόπο την νοοτροπία όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, να εξαπατούν τους έλληνες πολίτες με το όπιο του ψεύδους: «Όπως η αλήθεια είναι γνώση, σοφία και σύνεση, έτσι και το ψέμα είναι άγνοια, ανοησία και αφροσύνη. Το ψέμα γεννάει θλίψη και ταραχή στην καρδιά. Φέρνει το αίσχος και καταντροπιάζει αυτούς που το έχουν συνεχώς στα χείλη τους. Είναι πολυσχιδές και ποικιλόμορφο. Η απάτη και ο δόλος είναι συγκάτοικοί του. Το ακολουθεί η αδικία και ο φόνος. Κάνει το ναι όχι και το όχι ναι. Το φως σκοτάδι και το σκοτάδι φως. Το δίκαιο το λέει άδικο και το άδικο το λέει δίκαιο. έτσι στρέφεται εναντίον των εντολών του νόμου του Θεού. Το ψεύδος φέρνει την επικράτηση της βασιλείας του κακού. Εργάζεται το κακό. Πολύ το βοηθούν η διαβολή και η συκοφαντία. Είναι άτιμο και άθλιο. μισείται απ’ όλους και την όψη του οι άνθρωποι την αντικρίζουν με απέχθεια. Το αποστρέφονται και το σιχαίνονται σαν τέκνο του πονηρού».

Η ανωτέρω περικοπή του Αγίου Νεκταρίου περί ψεύδους είναι άκρως διδακτική και παραστατική. Το ψέμα είναι το αντίθετο της αλήθειας. Το ψεύδος χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των δειλών και των άνανδρων. Χώρες που κυβερνώνται από ψεύτες πολιτικούς είναι άξιες της μοίρας τους.

kontranews.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail