Νέα Βαρουφακειάδα εν όψει;

ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Η απόφαση της Κυβέρνησης να παρακάμψει τους θεσμούς καταθέτοντας μονομερώς δύο βασικά νομοσχέδια, για ασφαλιστικό ​και φορολογικό (απομένει για τα "κόκκινα" δάνεια) δεν προοιωνίζεται καλούς οιωνούς.

Πρόκειται για πράξη υψηλού πολιτικού ρίσκου και αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Όποιος πιστεύει ότι αυτό θα περάσει "αβρόχοις ποσί" από τους πιστωτές, που έχουν μάθει πολλά από τις γνωστές παλινωδίες κυβερνήσεων τα χρόνια της κρίσης, είναι αν μη τι άλλο αφελής.

Στο συνταξιοδοτικό θίγονται μόλις 270.000 συνταξιούχοι έσπευσε να διαβεβαιώσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος μη αντιλαμβανόμενος ότι περιορισμένες περικοπές στις συντάξεις μερικών χιλιάδων συνταξιούχων είναι βέβαιο ότι σύντομα θα οδηγήσουν το ασφαλιστικό στο γκρεμό. Τα νούμερα δεν βγαίνουν και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο είναι βαθιά νυχτωμένος.

Η χρεοκοπημένη Ελλάς δίνει σήμερα σε ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους πλουσιοπάροχες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1500 ευρώ μηνιαίως. Και για να μην θεωρηθούμε ανθέλληνες να δώσουμε ένα απλό νούμερο.

Στις ΗΠΑ την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου η ανώτερη σύνταξη είναι 2.600 δολάρια. Τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι εδώ βρέχει ευρώ είναι διπλά γελασμένοι. Το ζητούμενο ωστόσο είναι που οδηγούνται πολιτικά τα πράγματα. Μια νέα ΒΑΡΟΥΦΑΚΕΙΑΔΑ, χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, θα μας οδηγήσει οριστικά εκτός ευρώ. Και γιατί γίνονται όλα αυτά;

Απλούστατα για να μην θιγούν συντεχνίες και πελατειακοί στρατοί. Το μάρμαρο της κρίσης ο ιδιωτικός τομέας το πλήρωσε και το πληρώνει. Ας προσέξει λοιπόν η Κυβέρνηση επιδιώκοντας να σώσει προνόμια και συντεχνίες μη στείλει την υπόλοιπη Ελλάδα στον πάτο.

Το τέλος θα είναι καταστροφικό για τη χώρα και οικτρό για την ίδια.Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

newpost.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail