Μια εναέρια άσκηση γελοιοποιεί την αεροπορία στρατού των ΗΠΑ στη Γερμανία

Του Son Ofeon
 
Έβρεχε οχήματα τύπου Humvee την περασμένη εβδομάδα, όταν σε μια άσκηση του Στρατού των ΗΠΑ στη στρατιωτική βάση Hohenfels στη Γερμανία κάτι πήγε στραβά.
 
Τρία στρατιωτικά οχήματα αποσπάστηκαν από το αλεξίπτωτο τους και συνετρίβησαν βίαια στο έδαφος.
 
Μια εναέρια άσκηση στο Hohenfels , στη κύρια έδρα του Κοινού Κέντρου πολυεθνικής Ετοιμότητας του Στρατού των ΗΠΑ, πήγε στραβά, όταν τα τακτικά μεταφορικά αεροσκάφη C-130 Hercules άρχισαν να ρίχνουν με αλεξίπτωτο τα στρατιωτικά οχήματα παντός εδάφους τύπου Humvee (HMMWV) .
 
Mε αποτέλεσμα τρία κακά προσδεδεμένα οχήματα να γίνουν τρεις σωροί παραμορφωμένων μετάλλων.
 
 
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
 
Το ατύχημα αυτό στοίχισε στον αμερικανικό στρατό 210.000 δολάρια, καθώς κάθε όχημα αυτού του τύπου στοίχιζε 70.000 δολάρια, όταν δεν είναι θωρακισμένο.
 
Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες μετά την συντριβή τα οχήματα αυτά δεν ήταν θωρακισμένα.
Aλλά ανάμεσα στα συντρίμια μπορούμε να διακρίνουμε ένα ομοίωμα οδηγού (κόκκινο περίγραμμα) και τους ιμάντες του αλεξίπτωτου, που δεν άνοιξε (μπλε περίγραμμα).
 
Tα οχήματα που συνετρίβησαν στο έδαφος φαίνονται να βγαίνουν από το ίδιο C-130.
 
Aν προσέξουμε το βίντεο στις επιτυχημένες ρίψεις των Humvee ανοίγουν πάντα δύο αλεξίπτωτα.
Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι οι συγκεκριμένες “αποτυχημένες” ρίψεις έγιναν είτε για δοκιμή , προκειμένου να ελεγχθεί η αντοχή του συγκεκριμένου οχήματος, είτε λόγω αστειότητας από τους εκπαιδευόμενους, που χαχανίζουν στο ηχητικό κομμάτι του βίντεο και κινηματογραφούν το “κατόρθωμα” τους.
 
Φαντάζομαι ότι η περίπτωση της δοκιμής μπορεί να απορριφθεί ως κάτι ακραίο, γιατί το Humvee δεν φημιζόταν ποτέ για την αντοχή του.
 
Οπότε απομένει μόνο η περίπτωση αστεισμού ή σοβαρού λάθους.
 
Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να αναρωτηθεί κανένας για την ποιότητα της εκπαίδευσης και την “ετοιμότητᨔ της μονάδας, αν το γεγονός είχε συμβεί σε πραγματικές επιχειρήσεις αερομεταφορών ενάντια σε ρωσικές μονάδες.
 
Η Γερμανία και οι δημοκρατίες της Βαλτικής μπορούν να κοιμούνται ήσυχες.
Παρακάτω ακολουθεί μία “σοβαρή” αντίστοιχη άσκηση ρώσων αλεξιπτωτιστών χωρίς αντίστοιχα “ατυχήματα” και με ρίψη τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.
 

 Δεν ακούγονται πουθενά γέλια...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail