Εκλογές; Το σκηνικό ρήξης κυβέρνησης ΔΝΤ φέρνουν σενάρια για πρόωρες κάλπες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Το παρασκήνιο είναι κάτι παραπάνω από έντονο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τι έχει συμβεί ως την αποκάλυψη, αλλά και μετά από αυτή, του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου. Ο διάλογος αυτός ωστόσο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαπραγμάτευσης.

Στην πρώτη ημέρα της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης αυτής η κυβέρνηση επιλέγει να αυξήσει τους τόνους έναντι του ΔΝΤ με σαφείς αιχμές, ωστόσο στο στόχαστρο του ίδιου του Πρωθυπουργού μπαίνει και η ΝΔ, με προσωπικές μάλιστα αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση και ειδικά στο ρόλο και το βαθμό συμμετοχής του ΔΝΤ στην τελική διαμόρφωση των μέτρων. Ο Πρωθυπουργός είχε επαφές τόσο με την Γερμανίδα Καγκελάριο, όσο και με τον Γάλλο πρόεδρο.

Η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα μέτρα, άσχετα από το πόσο τραβάει το σχοινί το ΔΝΤ είναι μια δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση. Τόσο στο επίπεδο των περικοπών στις συντάξεις, όσο και στα επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα οι αποφάσεις θα είναι επώδυνες και με αντίκτυπο στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα και με την...πρόβλεψη μόνο των μέτρων οι δημοσκοπικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται μεγάλες και έτσι κατά πολλούς διαμορφώνεται τις τελευταίες εβδομάδες ένα σκηνικό πρόωρων εκλογών.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτός απ' την επιθετική ρητορική του Α. Τσίπρα τόσο απέναντι στο ΔΝΤ όσο και απέναντι στη Νέα Δημοκρατία θυμίζουν την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές στη Βουλή. Ορισμένοι μάλιστα σχολιάζουν ότι το επιτελείο της Συγγρού μάλλον γνωρίζει τις σκέψεις του Μαξίμου και θέλησαν να προλάβουν τις εξελίξεις...

Κατ' άλλους βέβαια η χθεσινή ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κ.Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τίποτε άλλο από προαναγγελία σκληρών μέτρων, επρόκειτο για έναν πολιτικό ελιγμό και τίποτε παραπάνω, ωστόσο άλλοι βλέπουν και άνοιγμα προς τη μεριά του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι αμέσως επόμενες ημέρες, λένε κάποιοι, θα κρίνουν πολλά. Η πορεία της διαπραγμάτευσης ίσως δείξει...κάλπες.

newsit.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail