Απίστευτες δηλώσεις Δρίτσα! Αμφισβητεί την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και το ΤΑΙΠΕΔ

Δηλώνει ότι "η διαδικασία πώλησης δεν τελείωσε". Προαναγγέλλει την δημιουργία ενός νέου, κρατικού ΟΛΠ!

O υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αμφισβήτησε την πώληση του ΟΛΠ αφήνοντας παράλληλα βαρύτατες αιχμές για το ρόλο και τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα» αναφέρει ο υπουργός και συμπληρώνει πως:

"η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ δεν τελείωσε” και ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά, που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει έναν νέο "κρατικό" ΟΛΠ!

Όσον αφορά το ΤΑΙΠΕΔ ο Θοδωρής Δρίτσας ανέφερε πως "λειτουργεί ως κράτος εν κράτει”:

«Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ. Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε»

Ο υπουργός έριξε επίσης και την περίπτωση της παραίτησής του στο τραπέζι αν το "διάδοχο" ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ έχει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες λέγοντας πως θα εξετάσει τη θέση του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail