Προσφυγικό και ΠΩΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Του Στρατή Μαζίδη

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μια εκπληκτική δυνατότητα. Ανασταίνει νεκρούς αλλά επιλέγει λάθος στόχους για να...θαυματουργήσει.

Εκτός του ότι η ίδια αναδεικνύει την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη αντί να συνδράμει στην απομόνωσή της εκμεταλλευόμενη την τρέχουσα συγκυρία, έρχεται να δώσει ζωή και στα Σκόπια.

Το γειτονικό κρατίδιο τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια καρκινοβατεί και όλα έδειχναν ότι βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάλυσή του εξαιτίας του αλβανικού στοιχείου, τμήμα του οποίου μέσα στο 2015 είχε ανακηρύξει τη Δημοκρατία της Ιλλυρίας. Άλλωστε όπως αναφέρει και το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο πληθυσμός είναι σχεδόν μοιρασμένος και η κυβέρνηση του κρατιδίου αποφεύγει να απογράψει τους κατοίκους της.

Επιπλέον υπενθυμίζουμε τις διαδρομές των ναρκωτικών μέσα από τα εδάφη του μικρού αυτού κράτους αλλά και το γεγονός ότι εκεί έχουν αναπτυχθεί κέντρα στρατολόγησης και εκπαίδευσης τζιχαντιστών, οι οποίοι μετέβησαν στη Συρία.

Αυτό λοιπόν το ανυπόληπτο κρατίδιο, ήρθε η ελληνική κυβέρνηση με τους αστείους χειρισμούς της στο προσφυγικό / μεταναστευτικό, να του δώσει οντότητα, κύρος και εικόνα σοβαρής πολιτείας σε διεθνές επίπεδο.

Αναλογιστείτε.

Από τη μία πλευρά η Ελλάδα της Ε.Ε. η οποία,

κατά δήλωση του πρωθυπουργού της αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες, πολλώ δε μάλλον τους κρυπτόμενους τζιχαντιστές ανάμεσα στους πρώτους, 

μετακινεί τους πρόσφυγες και μετανάστες από το ένα σημείο στο άλλο δίχως σχεδιασμό,

έπαιζε το ρόλο του τροχονόμου αδιαφορώντας ποιος μπαίνει / βγαίνει

χορηγούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

είναι ανύπαρκτη στην Ειδομένη

Από την άλλη όμως πλευρά υπάρχει ένα μικρό δομημένο κράτος το οποίο λαμβάνει εγκαίρως τα μέτρα του, κλείνει τα σύνορα, υψώνει ανάστημα προτάσσοντας το εθνικό του συμφέρον μπροστά στις αποφάσεις των ισχυρών (πρόσφατη απόφαση της ΕΕ), εντοπίζει και ξεχωρίζει τους έχοντες πλαστά έγγραφα.

Η μεν Ελλάδα παρουσιάζεται ως ένοχη, ανίκανη, ανήμπορη και πρόχειρη, τα δε Σκόπια ως ένα σοβαρό κράτος που λειτουργεί στοιχειωδώς.

Τα Σκόπια κέρδισαν (και κερδίζουν) πολλούς πόντους σε αυτή την ιστορία. Εκτός του ότι αναφέρονται σε όλα τα ρεπορτάζ ως Μακεδονία με μακεδονικά σύνορα, ακόμη και από τον έλληνα ΑΝ.ΥΠΕΞ, Ξυδάκη, σίγουρα έχουν θέσει πλέον στέρεες βάσεις ώστε να σπάσουν τον απομονωτικό κλοιό που εμποδίζει την είσοδό τους σε διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ).

Στον αντίποδα η χώρα μας καταγράφει μόνο απώλειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail