Θρίλερ στα ανοικτά της Βόρειας Κορέας - Εξαφανίστηκε υποβρύχιο

Στρατής Μαζίδης

Ένα υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας χάθηκε ενώ η Πιονγιάνγκ εξέδωσε μια νέα απειλή αντιποίνων εναντίον των ΗΠΑ και οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας που συμμετέχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Το αγνώστου τύπου υποβρύχιο επιχειρούσε στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν εξαφανίστηκε.

Στρατιωτικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Σεούλ ερευνούσε τις εκθέσεις ενώ Αξιωματικοίι του Πενταγώνου αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Σύμφωνα με το CNN οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν την πορεία του σκάφους στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας, ενώ τρεις αξιωματικοί έχουν γνώση του περιστατικού της εξαφάνισής τους.

Οι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι, αεροσκάφη και πλοία έχουν παρακολουθούν το ναυτικό της Βόρειας Κορέας ενώ διεξάγει έρευνες για την ανεύρεση του υποβρυχίου.

Αμερικάνοι αξιωματικοί δεν είναι σίγουροι εάν το σκάφος που εξαφανίστηκε είναι ακυβέρνητο ή έχει βυθιστεί, αλλά πιστεύουν ότι υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια μιας άσκησης.

Το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USNI) αναφέρει πως το υποβρύχιο βυθίστηκε και συμπληρώνει πως οι Βορειοκορεάτες δεν έχουν κάνει κάποια ενέργεια που να δείχνει ότι κάτι συμβαίνει ή πως χρειάζονται βοήθεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail