Από γραφείο ταξίδιων, ένα κακόφημο και άθλιο ξενοδοχείο

Του Στρατή Μαζίδη

"Πρακτορείο ταξιδίων" χαρακτήρισε ο αυστριακός καγκελάριος την Ελλάδα σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ωστόσο φαίνεται ότι πλέον έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω.

Η Ελλάδα από γραφείο ταξιδίων και χώρα τράνζιτ-τροχονόμο, έχει μετατραπεί σε ένα άθλιο, ανοργάνωτο, κακόφημο κι επικίνδυνο ξενοδοχείο.

Μια κυβέρνηση η οποία δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Οι άνθρωποι δε γνωρίζουν τι τους γίνεται. 

Με τις αρχικές περυσινές της δηλώσεις όπως το να ανοίξει διάδρομος και όποιος δηλώνει πρόσφυγας να λαμβάνει άδεια παραμονής για έξι μήνες, προκλήθηκε ο κακός χαμός.

Και τώρα; 

Η Ευρώπη λαμβάνει μέτρα, τα κράτη προτάσσουν την επιβίωσή τους και η Ελλάδα απλά παρακολουθεί.

Η πλατεία Βικτωρίας καταλαμβάνεται. Το Πεδίο του Αρεως μαθαίνω ότι έχει γίνει τουαλέτα.

Τα έργα...πνοής που χρυσοπληρώσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αντί να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης, μετατρέπονται σε καταυλισμούς και ρημάζουν.

Το Ελληνικό αντί για πίστα F1 ή πάρκο, μάλλον πάει καρφί για Αουσβιτς.

Τα νησιά βουλιάζουν αλλά θα στείλουμε μερικά φέρυ μποτ να φορτώσουμε κάποιες χιλιάδες να μη φαίνεται το πρόβλημα. Πως και δε ναυλώνουμε τίποτε φορτηγά πλοία τώρα που έχουν κρίση, να τους φορτώσουμε στα αμπάρια;

Κυβερνητικοί έχουν ξαμολυθεί κι αναζητούν ρημαγμένες και κλειστές δομές να τις μετατρέψουν σε χώρους φιλοξενίας. Τι περίεργο, τέτοια κινητοποίηση δεν έκανε κανείς για τους χιλιάδες έλληνες αστέγους των χρόνων του μνημονίου.

Το ενδεχόμενο να κλείσουμε τα σύνορα και να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται, δε μας περνά από το μυαλό. Σε λίγο αυτά που βλέπουμε στη Σουηδία και τη Γερμανία, θα συμβούν εδώ, διότι ως επί το πλείστον έχουμε να κάνουμε με παράνομους μετανάστες, όχι σύριους πρόσφυγες.

Η χώρα οδεύει στη διάλυση και την εξαφάνισή της.

Καλά να πάθει αφού από κράτος κατέστη τουριστικός πράκτορας και πλέον ένα κακόφημο, άθλιο ξενοδοχείο, σαν αυτά τα μοτέλ που βλέπεις στα αμερικάνικα θρίλερ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail