Οθωμανική πολιτιστική «επίθεση» στα Βαλκάνια!

Το οθωμανικό πολιτιστικό Κέντρο Emre Yunus έχει επηρεάσει την εκπαίδευση στην τουρκική γλώσσα σε 10.000 ανθρώπους στη Βοσνία από το 2009, αναφέρουν πληροφορίες από την χώρα αυτή , η οποία προορίζεται να μετατραπεί λίαν συντόμως είτε σε Χαλιφάτο είτε σε Σουλτανάτο του Ερντογάν στα Βαλκάνια.

Η δράση του πολιτιστικού κέντρου είναι πολυσχιδής τόνισε ο τοπικός συντονιστής του κέντρου, Μεχμέτ Akif Yaman, μιλώντας ο ίδιος στο Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Yaman είπε ότι στο κέντρο αυτό προσφέρονται μαθήματα τουρκικής γλώσσας και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.
Το κέντρο προσφέρει πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, κοινωνικά και επιστημονικά προγράμματα για την προώθηση της τουρκικής γλώσσας.

Επίσης διοργανώνονται δύο εξάμηνα αμιγώς τουρκικής εκπαίδευσης κάθε χρόνο και μέχρι στιγμής περίπου 3.600 άτομα έχουν εγγραφεί για τα μαθήματα στο Σεράγεβο, Μόσταρ και σ ε άλλα κέντρα.

Οι εκπαιδευτικοί στο κέντρο αυτό διδάσκουν επίσης τουρκικά στα σχολεία της χώρας ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 6.000 μαθητές στα σχολεία αυτά παρακολουθούν τα μαθήματα.

«Η ζήτηση για τα μαθήματα είναι απλά πάρα πολύ μεγάλη . Περισσότερο από ό, τι μπορούμε να καλύψουμε », είπε ο Yaman.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κέντρο θα πρέπει να αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα κατά 50 τοις εκατό το επόμενο έτος για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην μεγάλη ζήτηση.

Το κέντρο Yunus Emre Institute είναι μια τουρκική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2007 και διαθέτει πάνω από 30 πολιτιστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Το όνομα του το πήρε από τον Τούρκο ποιητή και μυστικιστή, Γιουνούς Εμρέ.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Ύπουλο τουρκικό σχέδιο εξάπλωσης του ισλαμισμού αποκαλύπτει ο Β.Πούτιν), είχαμε αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε καταγγείλει ύπουλο τουρκικό σχέδιο πλήρους ισλαμοποιήσεως όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και πέριξ αυτής.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας «theguardian.com» , η Τουρκία κατέκτησε τα Βαλκάνια πριν από πέντε αιώνες. Τώρα όμως η τουρκική εξουσία πραγματοποιεί την ίδια «επίθεση» με «φιλικότερα μέσα».

Ήδη τουρκικά πανεπιστήμια έχουν ανοίξει στην Βοσνία και στην πρώην οθωμανική πόλη του Σεράγεβο, προσελκύοντας τα τελευταία χρόνια, την εισροή χιλιάδων Τούρκων φοιτητών σε μια κυρίως μουσουλμανική χώρα, που εξακολουθεί να παραπαίει από έναν βάναυσο εθνοτικό πόλεμο, που έλαβε χώρα πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η Τουρκική «πολιτιστική και θρησκευτική επίθεση» έχει επεκταθεί σε όλα τα Βαλκάνια, ακόμα και στην Κροατία και την Σερβία, όπου ως επί το πλείστον οι χριστιανοί κάτοικοι θυμούνται την ακραία συμπεριφορά των Σουλτάνων από την Κωνσταντινούπολη ως βάναυσοι κατακτητές, και όχι ως απελευθερωτές.

Μας κυκλώνουν από παντού , εξισλαμίζουν τα πάντα και αλλάζουν την εθνολογική σύνθεση σε Βαλκάνια και Ελλάδα. Οφείλουμε και πρέπει να αντιδράσουμε στο όλο ζήτημα.

pentapostagma.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail