Στην επόμενη παρέλαση με μπούρκα;

ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μεγάλη εθνική και θρησκευτική γιορτή σήμερα, ευκαιρία να αυτολεγχθούμε για να δούμε πότε για τελευταία φορά μιλήσαμε για την πατρίδα μας με υπερηφάνεια και χωρίς φόβο μήπως γίνουμε ρεζίλι;

Γιατί κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι από εμάς τους Έλληνες, έχουμε τον φόβο και την αγωνία μέσα μας μήπως μας χαρακτηρίσουν οπισθοδρομικούς, φασίστες και γραφικούς επειδή σήμερα, λόγου χάρη, θα αναρτήσουμε στο προφίλ μας στο facebook ή θα ανεβάσουμε στο μπαλκόνι μας την ελληνική σημαία…
Πότε σκεφτήκαμε να πούμε δυνατά ότι θέλουμε ηγέτες πατριώτες και κόμματα πατριωτικά και σιχαθήκαμε τα πιόνια, τα ανδρείκελα, τους εντολοδόχους ;
Πότε αποφασίσαμε να κάνουμε την σύγκριση με τον εαυτό μας όταν βλέπουμε τα βράδια αμερικάνικες ταινίες και δακρύζουμε κι εμείς μαζί με τον αμερικανό πεζοναύτη που γονατίζει μπροστά στην αμερικάνικη σημαία του ;

Αυτό είναι in για τους αμερικάνους, αλλά είναι μπανάλ και ξεπερασμένο για εμάς που προσκυνήσαμε ανεξέλεγκτα τον δυτικό τρόπο ζωής, που προτιμάμε την ξένη αλυσίδα τροφίμων και την ξένη φίρμα ρούχων γιατί είναι της μόδας, γιατί έτσι επιθυμεί το ρεύμα κι εμείς δεν πρέπει να παρεκλίνουμε από αυτό, γιατί έτσι δεν κινδυνεύουμε να μας κρίνουν και να μας βάλουν την προσβλητική ταμπέλα του πατριώτη….

Η κατάκτηση του λαού μας αλλά και ολόκληρου του ευρωπαϊκού λαού δεν θα έρθει, έχει ΗΔΗ έρθει.
Η ελληνική τηλεόραση παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στα αραβικά και κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι αυτό είναι καλό και προοδευτικό.
https://www.youtube.com/watch?v=-V07jCl3iKo

Γιατί να μην τους ενημερώνουμε τους καημένους τους άραβες ; Σίγουρα θα ήταν καλό να τους ενημερώνουμε αν αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν, πλήρωναν τους φόρους τους και αφομοιώνονταν ειρηνικά από την ελληνική κοινωνία.

Ένα άλλο κραυγαλέο παράδειγμα… αφομοίωσης μας από τους μουσουλμάνους, είναι αυτό της αιγύπτιας μαθήτριας που παρήλασε στο Σύνταγμα με την μαντήλα. Οι «προοδευτικοί» (ανθ)Έλληνες έσπευσαν να την θαυμάσουν και να επαινέσουν την προοδευτική πολιτική του υπουργείου παιδείας που της επέτρεψε να παρελάσει ελεύθερα, με την μαντήλα της.

Και δεν σκεφτήκαμε ποτέ μήπως αυτό είναι ένα καταπιεσμένο κοριτσάκι που οι γονείς της τής επιβάλλουν την μαντήλα και δεν την αφήνουν να αφομοιωθεί ομαλά στο περιβάλλον των συμμαθητών της.

Δεν προβληματιζόμαστε που εμείς, οι γυναίκες, δεν θα τολμούσαμε να βαδίσουμε χωρίς μαντήλα σε μία αραβική χώρα. Δεν περνά από το μυαλό ότι απαγορεύεται να κυκλοφορούμε με τον σταυρό στο στήθος μας σε μία μουσουλμανική χώρα.

Δεν επαναστασήσαμε όταν ο ποιμένας της εκκλησίας μας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έβγαλε τον σταυρό του όταν επισκέφθηκε τους μετανάστες, …. για να μην τους προσβάλει όπως μας είπε…
Δεν προβληματιζόμαστε που την επόμενη φορά θα παρελάσει μία άλλη κοπέλα, με μπούρκα αυτή τη φορά, στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών.

Δεν προβληματιζόμαστε ότι αυτή η δήθεν ελεύθερη έκφραση είναι το πιο στυγνό αλυσο-δέσιμό μας, όταν στην Ευρώπη που χύθηκε αίμα για την ελευθερία των πολιτών, των λαών, των μειονοτήτων, των γυναικών, των φύλων και των φυλών, εμείς δεχόμαστε να πάμε χρόνια πίσω και να φτύσουμε κατάμουτρα όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την Ευρώπη των λαών και των εθνών.

Την Ευρώπη των λαών και των εθνών με αυτοδιάθεση και ελεύθερη έκφραση, ισότητα και αλληλεγγύη όχι αυτό το έκτρωμα, την Ευρώπη της εταιρειοκρατίας, της πολτοποιημένης παγκοσμιοποίησης, της φαβελοποίησης των κοινωνιών, των οικονομικών ελίτ και του φαύλου πολιτικού συστήματος.

Μήπως η δήθεν ανεκτικότητά μας έχει ήδη καταλήξει να μετατραπεί σε υποδούλωση ;
Πρέπει να το καταλάβουμε ότι δεν είμαστε πλέον ελεύθεροι. Ότι δεν έχουμε το δικαίωμα της επιλογής. Ότι έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας, ως Έλληνες, ως λαός της Ευρώπης, που ανεχθήκαμε να μας εκμαυλίσουν.

Κι ένας εκμαυλισμένος λαός είναι πιόνι, δούλος, βορά στα νύχια επιτηδείων. Αποφασίστε τι θέλετε να είστε.. Ελεύθεροι ή άμορφα πιόνια ; Έλληνες και συνάμα Ευρωπαίοι και Άνθρωποι της Οικουμένης ή αναιμικοί και υπάκουοι σκλάβοι της αδηφάγου παγκοσμιοποίησης ; Η απόφαση είναι δική σας… Ο χρόνος τελειώνει.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail