Αυτοί είναι οι άνδρες του συριακού στρατού που έφεραν τα πάνω-κάτω απέναντι σε θεούς και δαίμονες

Του Στρατή Μαζίδη

Ένα σύντομο αλλά συγκινητικό αφιέρωμα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για τους άνδρες του συριακού στρατού.

Ποιοι είναι άραγε όλοι αυτοί που πέντε χρόνια τώρα πάνε κόντρα σε θεούς και δαίμονες πολεμώντας όλες τις φυλές του κόσμου;

Γιατροί, δικηγόροι, τεχνίτες, δάσκαλοι, φοιτητές, γιοι, οικογενειάρχες... Όλοι έβαλαν σε αναμονή τη ζωή τους εδώ και τόσα χρόνια.

Αρκετοί θυσιάστηκαν πάνω στη μάχη ή με φρικτό τρόπο στα χέρια των τρομοκρατών.

Όσο και αν η ρωσική επέμβαση άλλαξε τις ισορροπίες, ας μη γελιόμαστε. Η αυτοθυσία αυτών των ανθρώπων που κράτησε όρθια (ναι όρθια όσο παράδοξο κι αν φαντάζει αυτό) τη χώρα από την πλήρη κατάρρευση, είναι τώρα που αποδίδει καρπούς.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, όμως πλέον τα πάντα έχουν αλλάξει. Τα δεδομένα είναι πλέον υπέρ αυτών των ανθρώπων και τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι με την κατάλληλη προσοχή, δεν είναι μακριά η στιγμή που θα επιστρέψουν στα σπίτια τους όντας κύριοι του τόπου τους.

Μη σας ξεγελούν τα συντρίμμια. Είναι παιχνιδάκι για τέτοιους ανθρώπους. Ήδη άλλωστε έδωσαν δείγματα γραφής σε μέρη τα οποία απελευθερώθηκαν.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail