Τι άκουσε ο Τσίπρας από τον Ολάντ και δεν μπορεί να συνέλθει!

Η λεκτική βόμβα του Γάλλου προέδρου στον Έλληνα πρωθυπουργό και το κομβικό σημείο για την αλλαγή των γαλλικών διαθέσεων απέναντι στη χώρα μας.

Τι συνέστησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την τελευταία φορά που τον συνάντησε τετ α τετ, στο περιθώριο της Συνόδου για το προσφυγικό;

«Να ακούς το ΔΝΤ». Και όσοι ήταν παρόντες (από ελληνικής πλευράς), έμειναν στήλη άλατος, καθώς ήταν ο τελευταίος από τον οποίο περίμεναν να ακούσουν μια τέτοια προτροπή! Κι εννοείται ότι από εκείνη την ώρα, έχει κινηθεί γη και ουρανός για να αποκωδικοποιηθεί αυτή η φράση, που συνιστά βόμβα πρώτου μεγέθους.

Κι όλα αυτά, ενώ σχεδόν σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι «οι Γάλλοι βρίσκονται στο πλευρό μας». Οι πληροφορίες όμως επιμένουν εδώ και μέρες, ότι το Παρίσι έχει κάνει στροφή ως προς τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα. Αιτία; Το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Η κρίσιμη καμπή, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, σημειώθηκε όταν ήρθε στην Ελλάδα και πήγε στη Μυτιλήνη, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, πριν από περίπου έναν μήνα. 
Επιστρέφοντας στο Παρίσι, υποστήριξε ότι «οι Έλληνες δεν κάνουν τίποτα για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, υπονοώντας ότι «από εκεί θα έρθουν και οι επόμενοι τρομοκράτες». Και κάπου εκεί έγινε το κακό.

Επισήμως, πάντως, το Παρίσι, δεν πρόκειται να βγει ποτέ κατά της Ελλάδας. Βλέπετε, το 2017 στη Γαλλία έχουν προεδρικές εκλογές. Ανεπισήμως, όμως, η χώρα μας μπήκε στο στόχαστρο της, λόγω της ευαισθησίας των Γάλλων, μετά το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

voria.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail