Σε αμηχανία ο Ερντογάν προκαλεί ξανά τη Μόσχα

Στρατής Μαζίδης

Ως γελοίους χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η Αγκυρα προετοιμάζει στρατιωτική δράση στη Συρία ενώ προσέθεσε πως ο Πούτιν  πρέπει να δώσει λογαριασμό για τους 400.000 νεκρούς του πολέμου στη Συρία.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του, πρόεδρο της Σενεγάλης Μακί Σαλ, σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, ο Ερντογάν ανέφερε:

«Βρήκα την προσέγγιση της Ρωσίας γελοία. Πρώτα απ 'όλα η Ρωσία πρέπει να δώσει λογαριασμό για τους ανθρώπους που σκοτώνονται σε Συρία. Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε συνεργασία με το καθεστώς έχει φτάσει τις 400.000».

Ενώ σχολίασε πως ο ρώσος πρόεδρος επιχειρεί να δημιουργήσει μια  "κατάσταση μπουτίκ" για τον πολύχρονο σύμμαχό το,υ Μπασάρ Άσαντ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει βέβαια κάποια στιγμή να μας απαντήσει για τις δεκάδες χιλιάδες αναλώσιμων ισλαμιστών που πέρασαν στη Συρία μέσω Τουρκίας, για τα φορτηγά της ΜΙΤ, για κάτι ύποπτα τρένα στα σύνορα, για την περίθαλψη ισλαμοφασιστών σε τουρκικά νοσοκομεία και γενικότερα την όλη υποδαύλιση, υποκίνηση κι υποστήριξη του αιματηρού αυτού πολέμου.

Καλύτερα να σιωπήσει. Επάνω του ρέει το αίμα των αδικοσκοτωμένων με μαρτυρικό τρόπο σύριων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail