Ιράν σε Σαουδική Αραβία: Δεν έχετε τα κότσια να πάτε να πολεμήσετε στη Συρία

Στρατής Μαζίδης

Άμεση ήταν η απάντηση του Ιράν στην ετοιμότητα της Σαουδικής Αραβίας για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία για να πολεμήσουν εναντίον του ισλαμικού κράτους (ISIS), λέγοντας πως το Ριάντ δεν έχει το θάρρος.

Ο επικεφαλής του των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), δήλωσε το Σάββατο ότι το Ριάντ δεν έχει τα κότσια να κάνει μια τέτοια κίνηση και πως αν τελικά προχωρήσει σε αυτό, τότε θα καταστραφούν οι δυνάμεις του:

«[Οι Σαουδάραβες] έχουν κάνει μια τέτοια δήλωση, αλλά δε νομίζω ότι είναι αρκετά γενναίοι για να το πράξουν... Ακόμη και αν στείλει στρατεύματα, θα ηττηθούν με βεβαιότητα ... θα ήταν αυτοκτονία» αναφέρει το πρακτορείο Fars.

Οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) έχουν αναπτυχθεί στη Συρία υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού ενώ επιπλέον η Τεχεράνη υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ η οποία επίσης μάχεται στο πλευρό του Μπασάρ Αλ Ασαντ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail