Επαναφέρουν το 50% στη φορολογική κλίμακα

Νέα «δώρα» στους φορολογούμενους φέρνουν οι αλλαγές του ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος με την υιοθέτηση της νέας κλίμακας, ο ανώτατος συντελεστής της οποίας θα ανέρχεται στο 50%.

Η νέα κλίμακα, από την οποία το οικονομικό επιτελείο προσδοκά πρόσθετα έσοδα 290 εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκε πριν από λίγο από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο κουαρτέτο.

Το «πακέτο» που παρουσίασε ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι ολοκληρωμένο, καθώς δεν περιλαμβάνει τις αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, από την οποία φέτος αναμένονται 32 εκατ. ευρώ, αλλά και το νέο καθεστώς που θα ισχύσει για τα εισοδήματα από ενοίκια και υπολογίζεται ότι θα πρέπει να αποφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό 142,2 εκατ. ευρώ.

Στην κλίμακα που παρουσιάστηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Liberal.gr, δεν έχει ενσωματωθεί η έκτακτη εισφορά καθώς στην περίπτωση αυτή οι επιβαρύνσεις θα ήταν εξωπραγματικές για τους φορολογούμενους.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές φέρνουν νέες επιβαρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ειδικά άνω των 25.000 - 30.000 ευρώ, ενώ οι μόνοι «κερδισμένοι» θα είναι όσοι δηλώνουν σε ετήσια βάση έως 10.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η νέα κλίμακα φορολόγησης περιλαμβάνει, όπως έχει αποκαλύψει το Liberal.gr, πολλά κλιμάκια, ξεκινώντας από το 5% - 10%, αλλά και αφορολόγητο όριο 9.500 ευρώ μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Για τους υπόλοιπους φορολογούμενους (ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες, αγρότες κα) δεν θα υπάρχει αφορολόγητο και ως εκ τούτου ο φόρος θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail