ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ - Στα 20 χλμ από τα σύνορα ο συριακός στρατός

Ο συριακός στρατός προελαύνει ακάθεκτος στην επαρχία του Χαλεπίου και πλέον απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα και 7 χλμ από την πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο Χαλέπι.

 Ήδη όπως αναφέραμε σήμερα στη Freepen.gr ο συριακός στρατός απέκοψε τη βασική γραμμή ανεφοδιασμού των ισλαμιστών καταλαμβάνοντας τμήμα του οδικού άξονα Γκαζιαντέπ (Τουρκία - Χαλεπίου).

Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του προσκείμενου στη Συριακή Αντιπολίτευση και τους ισλαμοφασίστες του FSA, Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, παραδέχεται:

«Τα στρατεύματα του καθεστώτος βρίσκονται πλέον σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου».

Με την επικείμενη απελευθέρωση της Ταλ Ριφάατ και μετά της Αζάζ ο συριακός στρατός θα είναι σε θέση να εμποδίσει κάθε διέλευση ανταρτών και όπλων από την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, στο νότο, ο στρατός έχει προχωρήσει σε ολοκληρωτική πολιορκία της Νταράγια η οποία   βρίσκεται στα χέρια των "μετριοπαθών" ισλαμιστών από το 2012.
Νεότερη Παλαιότερη
* * * Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειας της σελίδας
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail