ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ - Ο συριακός στρατός απέκοψε την κύρια γραμμή τροφοδοσίας των ισλαμιστών από την Τουρκία

Στρατής Μαζίδης

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες από το μέτωπο της Συρίας. Ο Συριακός Αραβικός Στρατού με την 154η Ταξιαρχία του 4ου Μηχανοκίνητου Συντάγματος και η Χεζμπολάχ απέκοψαν και επίσημα πλέον χθες την κύρια διαδρομή τροφοδοσίας από την τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ προς τους ισλαμιστές.

Είναι η πρώτη φορά μετά από τρία σχεδόν χρόνια που αποκτά πάλι παρουσία ο συριακός στρατός κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Χαλεπίου-Γκαζιαντέπ που διασχίζει τη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Με την πρόσφατη απελευθέρωση των Rityan και Mayer στο βόρειο Χαλέπι, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έφτασαν τελικά στον αυτοκινητόδρομο ενώ μαίνονται οι μάχες για την απελευθέρωση των χωριών Benayoun, Kafr Naya, και Hayyan.

Ο οδικός άξονας Χαλεπίου - Γκαζιαντέπ ήταν ο κύριος δρόμος για τους ισλαμιστές αντάρτες να μεταφέρουν εφόδια και ενισχύσεις προς την επαρχιακή πρωτεύουσα του Χαλεπίου.

Η αποκοπή αυτής της γραμμής τροφοδοσίας εξαναγκάζει πλέον τους πάσης φύσεως ισλαμιστές που μάχονται στη Συρία να αναζητήσουν εναλλακτικές οδούς μέσω της επαρχίας του Ιντλέμπ για την τροφοδοσία του.

Εκεί όμως υπάρχει για αυτούς ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αποτελούν πανεύκολη λεία για τις ρωσικές και συριακές αεροπορικές δυνάμεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail