ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ στο Παρίσι από γάλλους πολιτικούς

Στρατής Μαζίδης

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τους γάλλους βουλευτές Alain Fouche και Francois Bonhomme αποκαλύπτει τους φόβους τους ότι οι τζιχαντιστές θα μπορούσε να ανακατευθούν με τον άστεγο πληθυσμό στο μετρό του Παρισιού για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στο γαλλικό μεταφορικό μέσο.

Οι δύο βουλευτές πιστεύουν ότι το σύστημα του μετρό του Παρισιού θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα αδύνατο σημείο στην όλη προσπάθεια που γίνεται ώστε να καταστεί η πρωτεύουσα πιο ασφαλής.

«Οι τρομοκράτες μπορούν να εισέλθουν στο μετρό το βράδυ αν αναμειχθούν με τους άστεγους που κοιμούνται στους σταθμούς το βράδυ, στη συνέχεια, να αδράξουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αριθμό επιθέσεων», σημειώνουν στην έκθεσή τους σύμφωνα με τη The Local.

Στο Παρίσι εκτιμάται ότι 300 άστεγοι άνθρωποι κοιμούνται κάθε βράδυ στο μετρό. Οι Fouche και Bonhomme υποστηρίζουν πως η καλύτερη επιλογή θα ήταν να δοθεί προτεραιότητα μεταστέγασης σε αυτούς που κοιμούνται στο μετρό του Παρισιού σε σχέση με όσους ζουν στο δρόμο.

Ωστόσο, προσθέτουν ότι αν δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση, τότε η ασφάλεια στο μετρό του Παρισιού θα πρέπει να ενταθεί, είτε μέσα από μια μεγαλύτερη παρουσία της αστυνομίας ή περισσότερες κάμερες CCTV.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail