ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ από ΗΠΑ σε Τουρκία για τις τελευταίες εξελίξεις - Χάνεται η ψυχραιμία στην Αγκυρα

Στρατής Μαζίδης

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρεσε την ανησυχία της σχετικά με το γεγονός ότι περισσότεροι από 1.000 ακαδημαϊκοί που υπέγραψαν μια δήλωση επικρίνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχές όπου κυριαρχει το κουρδικό στοιχείο, αντιμετωπίζουν ποινική έρευνα ενώ δεκάδες από αυτούς συνελήφθησαν την Παρασκευή. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η έρευνα και η κράτηση των επιστημόνων είναι μέρος μιας «ανησυχητικής τάσης» στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο  John Kirby, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής ενημέρωσης τύπου:

«Βλέπουμε την ενέργεια αυτή ως μέρος μιας ανησυχητικής τάσης στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία επίσημοι φορείς, αρχές επιβολής του νόμου, και οι δικαστικοί λειτουργοί χρησιμοποιούνται  για την αποθάρρυνση του νόμιμου πολιτικού λόγου»

Εκτός τούτου αξίζει να αναφερθεί πως όταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία, John Bass, εξέφρασε την Παρασκευή μια παρόμοια άποψη δέχθηκε τη λεκτική επίθεση του δημάρχου της Αγκυρας Melih Gökçek ο οποίος απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη και να επιστρέψει στην πατρίδα του! Άραγε ο δήμαρχος εκφράστηκε αυθόρμητα ή μίλησε κατόπιν συνεννόησης;

Μάλλον κάποιοι στη γειτονική χώρα έχουν αρχίσει να χάνουν την ψυχραιμία τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail