Όλοι τα έφαγαν εκτός από τους τραπεζίτες

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος


Ναι, Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έδιναν αποδείξεις, ναι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι διορίζονταν με μέσον, ναι αγρότες έπαιρναν πλασματικές επιδοτήσεις, ναι συνταξιούχοι έπαιρναν μεγαλύτερες συντάξεις από τις εισφορές τους. 

Πέρα από το αυτονόητο, ότι αυτά γίνονταν από κάποιους και όχι από το σύνολο, δε θυμάμαι και ποτέ κανέναν Έλληνα να ισχυρίζεται ότι ζει σε χώρα χωρίς παθογένειες.

Πρώτον, δεν μπορώ να καταλάβω τη σχέση που έχουν όλα αυτά με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων των μνημονίων γύρισε πίσω στους δανειστές και έσωσε Έλληνες και ξένους νταβατζήδες.

Σύμφωνα με Βρετανό Ευρωβουλευτή, το 2012 μόλις 19 λεπτά του Ευρώ έμεναν στα χέρια της Ελληνικής κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη Βραζιλία παραδέχτηκε ότι τα λεφτά του πρώτου μνημονίου πήγαν κυρίως στην διάσωση των Γαλλικών και Γερμανικών τραπεζών.
Δεν ήξεραν οι Γάλλοι και Γερμανοί τραπεζίτες που τζόγαραν σε Ελληνικά τραπεζικά προϊόντα. Σοβαρά;

Δεύτερον, έγινε κανένας σοβαρός λογιστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί ότι η χώρα χρεώθηκε για να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους που διορίζονταν με μέσον, τις πλασματικές συντάξεις, την φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών;

Πώς ξέρουμε ότι δεν παίρναμε δάνεια για να πληρώνουμε τα δάνεια που πήραμε για να ξεχρεώσουμε το φαγοπότι των Βαυαρών με το δάνειο των 60 εκατομμυρίων επί Όθωνα, τις αποζημιώσεις που μας εξανάγκασαν να πληρώσουμε στην Οθωμανική αυτοκρατορία ... ακόμα και δάνεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας υποχρεωθήκαμε να πληρώσουμε. 

Πώς ξέρουμε ότι δεν πήραμε δάνεια για να εξοφλήσουμε τον διπλασιασμό της ονομαστικής αξίας του χρέους το 1964;

Σε οποιαδήποτε ιδιωτική συναλλαγή δε ζητάμε αναλυτικό λογαριασμό;

Οι σοβαροί λογιστικοί έλεγχοι γίνονται από πρωθυπουργούς και υπουργούς οικονομικών, όχι προέδρους βουλών.

Δεν αλλάξαμε από τότε που περιμέναμε πριν τα Ορλωφικά τον Μόσκοβο να φέρει το σεφέρι.
Ο Μόσκοβος και ο Άγγλος και ο Γάλλος, ήρθαν πραγματικά όταν εμείς καταλάβαμε ότι το σεφέρι θα το φέρναμε μόνοι μας.

Δυστυχώς, αντί να χρησιμοποιήσουμε τα συμφέροντα τους, τους αφήσαμε να μας χρησιμοποιήσουν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την υποδούλωση μας στην ακαθαρσία της Ευρώπης, μόλις ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους, όπως έγραφε ο Μακρυγιάννης. 

Ακόμα θεοποιούμε τα λόγια και μετά απογοητευόμαστε και αυτομαστιγωνόμαστε, ακόμα προσμένουμε την Αθηνά χωρίς να κουνάμε την χείρα μας.

Τρόποι για να σωθούμε υπάρχουν παρά τη βύθιση της χώρας και των δυνητικών όπλων της από αλλεπάλληλες προδοτικές κυβερνήσεις, από τον Παπανδρέου ως τον Τσίπρα.

Αν θέλουμε να σωθούμε ή αν μας αρέσει το μαστίγωμα του γείτονα είναι το θέμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail