Οι Τούρκοι κατάσχεσαν ανθρωπιστική βοήθεια που πήγαινε στο Κομπάνι

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Το Κομπάνι απελευθερώθηκε μετά από έναν ηρωικό αγώνα.
Πέτρα στην πέτρα δεν έμεινε. Και όμως οι άνθρωποι γυρίζουν πίσω σιγά σιγά και το ξαναχτίζουν. Τουλάχιστον 175000 άνθρωποι έχουν γυρίσει.

Όμως πέρα από τον κίνδυνο των ισλαμιστών, έχουν να ανησυχούν και για το ναζιστικό Τουρκικό κράτος.

Τούρκοι συνοριακοί φρουροί κατάσχεσαν αποστολή βοήθειας που πήγαινε στο Κομπάνι και συνέλαβαν τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα βοήθειας. Οι αρχές της επαρχίας Σανλιούρφα είπαν ότι η αποστολή προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα παρανόμως.

Τι κρύβεται πίσω από το παρανόμως...

Σύμφωνα με τους Τούρκους τα φάρμακα θα πρόσφεραν στήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Τρομοκρατική οργάνωση εννοούν τον YPG (τις λαϊκές μονάδες άμυνας) που απελευθέρωσε το Κομπάνι και το ελέγχει. 

Ο YPG είναι βασικό μέρος των Συριακών δημοκρατικών δυνάμεων που διαλύουν την ISIS. Ο YPG δεν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση σε καμιά χώρα. Ούτε το PKK είναι φυσικά, αλλά οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους στην περίπτωση του YPG γιατί όλος ο κόσμος είδε ποιος απελευθέρωσε το Κομπάνι.

Το τεχνητό ναζιστικό Τουρκικό κράτος πρέπει να διαλυθεί, για να απελευθερωθούν οι γηγενείς λαοί της Ανατολίας αλλά και για να γλιτώσει η ανθρωπότητα από την απειλή των φασιστών που δεν τιμωρήθηκαν ποτέ και γιαυτό συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για το σύνολο της ανθρωπότητας.

Από την βοήθεια που πρόσφεραν στον Χίτλερ ως την ISIS συνέβαλαν και συμβάλουν καθοριστικά σε αιματοχυσίες που κοστίζουν την ζωή σε εκατομμύρια αθώους.
Θα πληρώσουν για όλες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail