Τέλος το σκάκι στη Σαουδική Αραβία! Είναι χάσιμο χρόνου και ενθαρρύνει το τζόγο!

Του Στρατή Μαζίδη

Ο μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, Abdul Aziz bin-Abdullah εξέδωσε φέτβα με τον οποίο απαγορεύεται πλέον το σκάκι καθώς θεωρείται χάσιμο χρόνου και ότι ενθαρρύνει το τζόγο!

Η φέτβα εκδόθηκε ενώ ξεκινά αύριο Σάββατο στη Μέκκα μεγάλο σκακιστικό τουρνουά μετο μουφτή να υποστηρίζει ότι το παιχνίδι αυτό είναι μια ευκαιρία να χαλάμε χρήματα κι εντάσσεται στην κατηγορία των τυχερών παιχνιδιών που απαγορεύει το Κοράνι!

Και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι του σκακιού είναι χάσιμο χρόνου ... προκαλεί εχθρότητα και μίσος μεταξύ των ανθρώπων!».

Ο Abdullah έκανε τη δήλωση απαντώντας σε ερωτήσεις από τους θεατές κατά την εβδομαδιαία εκπομπή του "Με το Σεβασμιότατο Μουφτή" στο Middle East Eye.

Οι μουσουλμάνοι ακολουθούν συχνά τις προσωπικές θρησκευτικές οδηγίες που παρέχεται από ανώτερους κληρικούς, αλλά οι δηλώσεις τους δεν είναι νομικά δεσμευτικές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail