Πως ζούσαμε με τη δραχμή και πως ζούμε τώρα με το ευρώ

Σταύρος Τσιχλάκης


Φίλοι μου δε νομίζετε πως θα πρέπει να σκεφθούμε επί τέλους πως περνάγαμε με τη δραχμή και πως περνάμε σήμερα με το ευρώ; Και αν δε το σκεφτούμε αυτό όσο είναι ακόμη καιρός αύριο δε θα έχουμε εμείς και δυστυχώς τα παιδιά μας καμιά προοπτική επιβίωσης. Θα σας δώσω δύο απλά παραδείγματα, Το κόστος πληρωμής μισθών δημ υπαλλήλων, συντάξεων και κοινωνικών υποχρεώσεων του κράτους σε ετήσια βάση ανέρχεται σε 54 δις ευρώ περίπου, επί δραχμής εκδίδαμε εθνικό νόμισμα, στο νομισματοκοπείο ανάλογα με το ύψος του Α.Ε.Π., σήμερα τα δανειζόμαστε και για να τα επιστρέψουμε κόβουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, επιβάλλουμε φόρους και διάφορα χαράτσια.

Το δεύτερο αφορά την παραγωγική βάση της χώρας η οποία βρίσκεται εν υπνώσει γιατί το κόστος παραγωγής του αγροτικού τομέα, του τουρισμού και των μικρομεσαίων παραγωγικών μονάδων είναι υψηλό σε σχέσει με τις ανταγωνίστριες χώρες, λόγω ευρώ. Αν δε ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση δε θα υπάρξει απασχόληση, χωρίς απασχόληση δε γίνεται ανάπτυξη άρα δε θα υπάρχουν οικονομικοί πόροι στο κράτος για να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις του, τέρμα μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές υποχρεώσεις, Αν αυτό θέλουμε ας μένουμε απαθείς να μας σερβίρουν και να τρώμε αχόρταγα το κουτόχορτο από τα συστημικά ΜΜΕ και ας αφεθούμε στο έλεος των δανειστών, γιατί αυτό θα μας αξίζει.

drachmi5.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail