ΣΟΚ! Είχε στο στομάχι το δίδυμο αδερφό του!

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 18χρονος Ινδός είχε στο στομάχι του από όταν γεννήθηκε τον δίδυμο αδερφό του! Η σπάνια πάθηση του νεαρού Ινδού ονομάζεται Fetus in fetu και σύμφωνα με τον γιατρό του νεαρού προκαλείται στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης με δίδυμα.

Από παιδί, ο νεαρός Ινδός Narendra Kumar υπέφερε από έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, εμετούς και αδυναμία διατήρησης φυσιολογικού βάρους. Οι λόγοι των διαταραχών αυτών παρέμεναν άγνωστοι, ώσπου ο γιατρός του διέγνωσε ότι ο Kumar έπασχε από την σπάνια αυτή ασθένεια.

Η συγκεκριμένη πάθηση προκαλείται στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης με δίδυμα, όταν το ένα έμβρυο εισέρχεται στο άλλο μέσω του ομφάλιου λώρου και συνεχίζει να επιβιώνει παρασιτικά μέσα του, αντλώντας αίμα και θρεπτικά στοιχεία από τον «ξενιστή» του, εξηγεί ο γιατρός του Kumar στη Daily Mail.

Πέρα από τη σπανιότητα της ασθένειας του Kumar, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν και τα ευρήματα στο στομάχι του νεαρού, μιας και ο γιατρός αφαίρεσε μια μάζα μήκους 20 εκατοστών, βάρους 19 κιλών, με δόντια και μαλλιά που έφταναν τα δύο μέτρα!

«Το στομάχι του νεαρού μεγάλωνε, όμως η αιτία των χρόνιων πόνων και εμετών παρέμεινε άγνωστη για χρόνια επειδή οι γονείς του δεν ήταν μορφωμένοι και οι γιατροί απέτυχαν να δουν το έμβρυο σε παλαιότερες εξετάσεις. Τεχνικά, το έμβρυο ήταν ζωντανό και μεγάλωνε μαζί με το αγόρι, λόγω της μεταβολικής δραστηριότητας του σώματός του», σύμφωνα με τον γιατρό του.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 200 παρόμοια περιστατικά.


nooz.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail