Ο Τσίπρας ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ τον Καμμένο

Του Στρατή Μαζίδη

Μετρημένα είναι πλέον τα πολιτικά ψωμιά του Πάνου Καμμένου. Μπορεί να πέσαμε έξω για λίγες χιλιάδες ψήφους στην τελευταία μας εκτίμηση του Αυγούστου ότι οι ΑΝΕΛ είναι τελειωμένοι, ωστόσο η εξέλιξη αυτή κοντοζυγώνει.

Όπως έχουμε σημειώσει κι άλλες φορές στη Freepen.gr ο Πάνος Καμμένος ουδέποτε κατάφερε να διαχειριστεί το 11% των εκλογών του Μαΐου του 2012 ενώ σε ένα μόλις μήνα απώλεσε το 1/3 της δύναμής του και παρά το γεγονός ότι δεν κυβερνούσε, έδωσε μάχη να μπει στην Ευρωβουλή και το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιανουάριου.

Αυτό που τον έσωσε ήταν το γεγονός ότι αυτοπροσδιορίστηκε ως θεματοφύλακας των εθνικών παραδόσεων, των ηθικών αξιών και των κόκκινων γραμμών. Ανέδειξε τον κίνδυνο που αντιπροσώπευε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά θεμάτων και παρουσιάστηκε ως ο εγγυητής ότι δε θα πάθουμε τίποτε. Ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα πολιτικό προφυλακτικό.

Ωστόσο όταν άνοιξε η Αμυγδαλέζα (για να γίνει τώρα μια νέα μεγαλύτερη στο Ελληνικό) ή Τασία Χριστοδουλοπούλου καλούσε όλη την Ασία και την Αφρική στην Ελλάδα αρκεί να δηλώσουν πρόσφυγες, δε μίλησε.

Με την ιθαγένεια άφηνε τους άλλους να την ψηφίσουν και ο ίδιος εξαφανίστηκε με καμιά φρεγάτα κάπου στο Αιγαίο ή έπαιζε με τα στρατιωτάκια του πόλεμο.

Φυσικά δε ξεχνάμε κάτι "ούτε νεκρός δε συνεργάζομαι με όσους ψήφισαν μνημόνιο". Εκτός αν ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη περάσει και το νεκρικό στάδιο, οπότε συνεργάζεται πια άψογα.

Αυτό λοιπόν το πολιτικό προφυλακτικό τρύπησε και αρκετοί το πήραν χαμπάρι. To 4,75% και οι 293.683 ψηφοφόροι έγιναν μέσα σε εννέα μήνες 3,69% και 200.423 αντίστοιχα. Έχασε ακόμη 1/3 και περίπου 100.000 ψηφοφόρους.

Εκτός της όλης μνημονιακής φθοράς που θα εισπράξει με όλα όσα φασιστικά αποφασίζονται κι εφαρμόζονται και φιλήδονα ανακοινώνονται από τον αναπληρώτη τηλεαστέρα υπουργό οικονομικών (με περιουσιολόγια, καταθεσιολόγια, προκαταβολές φόρου), ο Τσίπρας του δίνει τη χαριστική βολή.

Είναι φανερό πως η ρήση του Ιανουαρίου ότι η κυβέρνηση αυτή δε θα αγγίξει τα ευαίσθητα σημεία που χωρίζουν τους δύο εταίρους ήταν ροζ παραμύθια όπως και όλα όσα έλεγε ο Τσίπρας μέχρι πριν λίγους μήνες.

Το περιβόητο σύμφωνο συμβίωσης, οι υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και οι σχέσεις με την Εκκλησία, θα αποδειχθούν το τέλος του Καμμένου. Η έξοδος κινδύνου από την κυβέρνηση δε θα πείσει κανέναν αφού έχει καταπιεί όλα τα προηγούμενα και ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο.

Κακά τα ψέματα αλλά κι εδώ που έφτασε, πολύ του ήταν όπως αποδείχθηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail