ΤΕΛΟΣ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες;

Του Στρατή Μαζίδη

Μικρότερος των περιστάσεων ο αρχηγός του κοπαδιού των ΑΝΕΛ οδηγεί ένα χρήσιμο πατριωτικό χώρο στην εξαφάνισή του.

Ο Πάνος Κάμμενος το Μάη του 2012 απέσπασε περίπου 11% αλλά η επική του γκάφα με το non paper τον οδήγησε μέσα σε ούτε τρία χρόνια να χαροπαλεύει να παραμείνει πολιτικά ζωντανός παρά την τότε επερχόμενη ήττα της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο πράγματι "δε λογαριάσανε τον Πάνο τον Καμμένο" που με τα τρενάκια του και κυρίως το γεγονός ότι ως πατριώτης (έτσι εθεωρείτο) θα αποτελούσε μια ασπίδα, μια πρώτη γραμμή ανάσχεσης των αντεθνικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τελικά αρκετούς ψηφοφόρους να τον επιλέξουν ως ασφαλές λιμάνι δίνοντάς του περίπου 4,75%.

Εντούτοις ο Καμμένος αν και με όγκο ελέφαντα, συμπεριφέρθηκε ως πάπια τη στιγμή που ακριβώς εκαλείτο να δράσει ως ο εγγυητής των εθνικών θέσεων και κόκκινων γραμμών της συγκυβέρνησης.

Έκλεινε η Αμυγδαλέζα (σωστά) και ξαμολούσαν στο κέντρο της Αθήνας τους παράτυπους μετανάστες (λάθος); Σιωπή ο Καμμένος.

Διατυμπάνιζε η κυβέρνηση δια της Τασίας με το ψηφιδωτό πρόσωπο ότι όλη η Ασία και το Ισλάμ είναι καλοδεχούμενα; Σιωπή ο Καμμένος.

Ερχόταν ο νόμος για την ιθαγένεια; Πάπια ο Καμμένος. Αντί να ρίξει την κυβέρνηση, απλά καταψήφισε αλλά υπήρχαν ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι να ενισχύσουν.

Γεμίσαμε παράτυπους μετανάστες και κανείς δεν κάνει τίποτε; Πάλι σιωπά ο υπουργός.

Αν όμως ο Καμμένος από ελέφαντας κατέληξε ησυχαστής, αυτό δε σημαίνει πως όσοι τον ψήφισαν για λόγους ασφαλείας δεν σκέπτονται.

Ο Πάνος Καμμένος τους πρόδωσε. Δεν κράτησε καμία κόκκινη γραμμή εκεί όπου η πλειοψηφία τρέμει το ΣΥΡΙΖΑ και να τώρα τα ελληνικά ακριτικά νησιά γεμάτα από ασιάτες και όχι από σύριους πρόσφυγες.

Όσο για το Μνημόνιο και το ότι δε θα το ψήφιζε και πως ότι λέμε, ισχύει πάντα, ήταν μάλλον σχήμα λόγου. Αμετροεπής στο λόγο του δε φυλάχθηκε και να που λίγα 24ωρα μετά βρέθηκε αυτός να στέκεται στα τέσσερα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά πλέον στελέχη δε στέκονται μέσα στους ΑΝΕΛ. Μνημόνια ψηφίστηκαν, οι εθνικές κόκκινες γραμμές πήγαν περίπατο και έτσι ο Πάνος απέμεινε μόνος του να παίζει τον υπουργό άμυνας που τόσο του αρέσει και να οραματίζεται συμμαχίες με ισραηλινούς, αμερικανούς, ρώσους κτλ.

Και τώρα;

Και τώρα μοιραίος και άβουλος αντάμα να διαδεχθεί αυτός τη ΝΔ στην κεντροδεξιά, μη έχοντας πλέον λόγο αυτόνομης ύπαρξης απλά πορεύεται προς μια θέση στο Επικρατείας του νέου, μνημονιακού, αντιλαϊκού, κρατικοδίαιτου και γερμανοελεγχόμενου ΣΥΡΙΖΑ ως μια άλλη συνιστώσα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail