ΜΑΧΗ ΚΛΕΙΔΙ για την οριστική εκκαθάριση της Λαττάκεια. Μια ανάσα από τα τουρκο-συριακά σύνορα ο Συριακός Στρατός

Στρατής Μαζίδης

Πριν από δύο ημέρες, ο Συριακό Αραβικός Στρατός κατάφερε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο στο χωριό Ateiri στην περιφέρεια της Λαττάκεια, ενώ παράλληλα προχώρησε περίπου 4 χιλιόμετρα προς το μήκος των τουρκικών συνόρων κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Ωστόσο, οι τοπικοί διοικητές του στρατού στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη Rabi'ah, προπύργιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην επαρχία της Λαττάκεια, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Salma, προπύργιο της Jabhat al-Nusra που απέχει λιγότερο από 1χλμ από το Ateiri. Σύμφωνα με πηγές του Chris Tomson, αναλυτή του Al-Masdar ο ήχος των ρωσικών μαχητικών ακούγεται έντονα πάνω από τα χωριά αυτά.

Είναι γεγονός ότι η πρώτη γραμμή των ανταρτών στη Λαττάκεια έχει σε μεγάλο βαθμό καταρρεύσει. Ο συριακός στρατός, η πολιτοφυλακή, η Συριακή Αντίσταση και το Κοινωνικό Εθνικιστικό Κόμμα της Συρίας έχουν απελευθερώσει πάνω από δώδεκα χωριά μόνο τον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο κατά τον Tomson η ουσία είναι η εξής. Αν ο στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθερώσουν επίσης τα χωριά Rabi'ah και Salma, τότε οι ισλαμιστές θα αντάρτες αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την επαρχία της Λαττάκεια διαφεύγοντας προς την Jisr al-Shughour στην περιφέρεια του Idlib. 

Αυτό όμως θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να περικυκλώσει την ισλαμιστική συμμαχία των παραπάνω, την Jaish Al-Fateh στην επαρχία Idlib από 3 πλευρές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail