Με κομμένη την ανάσα! Επιτυχής δοκιμή ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου από το Μπάρεντς μέχρι τα σύνορα με την Ιαπωνία

Στρατής Μαζίδης 

Το ρωσικό υποβρύχιο "Verkhoturye" εκτόξευσε δοκιμαστικά ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), που ονομάστηκε "Sineva" στη Θάλασσα του Μπάρεντς στην πιο πρόσφατη από μια σειρά δοκιμών πυρηνικών όπλων οπλοστασίου της χώρας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας:

«Σήμερα, το πλήρωμα του καπετάνιου Dmitri Zelikov του το πυρηνοκίνητου υποβρυχίου βαλλιστικών πυραύλων "Verkhoturye" του Βορείου Στόλου πραγματοποίησε μια επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου "Sineva" από μια καθορισμένη περιοχή της Θάλασας του Μπάρεντς»



Ο πύραυλος κατευθύνθηκε προς την περιοχή δοκιμής πυραύλων Kura στην Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Πρόκειται για την 27η επιτυχημένη εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από το Verkhoturye, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ήταν η τέταρτη φετινή δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο για το φέτος. Είχαν προηγηθεί δύο δοκιμές πυραύλου  Bulava το Σεπτέμβριο και πάλι τον Οκτώβριο. Επίσης το Νοέμβριο, το υποβρύχιο "Tula" είχε πραγματοποιήσει κι αυτό επιτυχή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου "Sineva".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail