ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ: ανεξήγητη και ύπουλη μαχαιριά της Τουρκίας

Στρατής Μαζίδης

Τη στιγμή που το τουρκικό κυβερνητικό δίδυμο επιθυμεί μέσω των δηλώσεών του να αποκλιμακώσει την ένταση μετά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού Su-24, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε την ενέργεια αυτή ως μια ανεξήγητη και ύπουλη μαχαιριά στην πλάτη από εκείνους που θεωρήθηκαν συνεργάτες και σύμμαχοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να ισχυρίζομαι ότι η προδοτική μαχαιριά που δεχθήκαμε στην πλάτη από εκείνους που είδαμε ως συμμάχους στην αντιτρομοκρατική πάλη είναι εντελώς ανεξήγητη. Αναφέρομαι φυσικά στην κατάρριψη του βομβαρδιστικού μας από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι εμφανίζεται ως εάν η Άγκυρα να επιδιώκει να οδηγεί τις ρωσοτουρκικές σχέσεις σε στασιμότητα:

«Φαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση σκόπιμα πιέζει τις ρωσικές-τουρκικές σχέσεις σε στασιμότητα, θα το μετανιώσει».

Ο Πούτιν προσέθεσε ακόμη ότι μέχρι στιγμής η Αγκυρα εξακολουθεί να μην έχει κάνει μια σαφή δήλωση ή να προσφερθεί να αποζημιώσει την απώλεια ή να τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Πώς όμως να το κάνει αυτό όταν ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως έδωσε την εντολή της κατάρριψης;

«Το περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ημέρες στον ουρανό πάνω από τη Συρία αψηφά την κοινή λογική και το διεθνές δίκαιο. Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε πάνω από συριακό έδαφος. Και ακόμη δεν έχουμε λάβει μια κατανοητή συγγνώμη από την Τουρκία σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο», επισημαίνει ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail