ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ο Νταβούτογλου: Εγώ έδωσα την εντολή να καταρριφθεί το αεροσκάφος

Στρατής Μαζίδης

Καθώς τα στοιχεία σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού εξακολουθούν να διαδέχονται το ένα το άλλο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έρχεται να βάλει να βάλει φωτιά παραδεχόμενος πως προσωπικά έδωσε τη διαταγή να χτυπηθεί το αεροσκάφος.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε αμυντική στάση κατηγορώντας τη φερόμενη εισβολή στον τουρκικό εναέριο χώρο:

«Δε θέλαμε να συμβεί αυτό, αλλά όλοι πρέπει να σέβονται το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Οι ενέργειες του στρατού ήταν πλήρως σύμφωνη με τους κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας».

Ωστόσο πολλά από τα τουρκικά επιχειρήματα και θέσεις έχουν ήδη καταπέσει όπως πχ το ότι υπήρξαν προειδοποιήσεις ή και αυτή ακόμη η παραβίαση. Πάρα ταύτα ο τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου ανέλαβε την άμεση ευθύνη για την κατάρριψη:

«Παρ 'όλες τις προειδοποιήσεις, έπρεπε να καταστρέψουμε το αεροσκάφος. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ακολούθησαν εντολές που δόθηκαν από εμένα προσωπικά».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail