Ο Ερντογάν ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ για την κατάρριψη των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

Στρατής Μαζίδης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στον απεσταλμένο του France 24, Marc Perelman στην Αγκυρα άναψε επί της ουσίας το πράσινο φως για την κατάρριψη των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Αγκυρας πως το ρωσικό βομβαρδιστικό «αγνόησε επανειλημμένες προειδοποιήσεις επί πέντε λεπτά» για να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο και δεν απαντούσε.

Ωστόσο έσπευσε να...διευκρινίσει:

«Αν γνωρίζαμε ότι ήταν ρωσικό αεροπλάνο μπορεί να είχαμε ενεργήσει διαφορετικά. Άλλά οι πιλότοι μας γνωρίζουν τους κανόνες εμπλοκής και κάνουν το καθήκον τους για την προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου».

Ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε ότι ενημέρωσε προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνεδρίαση της G20 για τον τερματισμό των ρωσικών παραβιάσεων του τουρκικού εναερίου χώρου  προειδοποιώντας ότι τέτοιου είδους περιστατικά ήταν πιθανό να συμβεί.

Και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούμε να απαιτούμε από ένα κυρίαρχο κράτος να παραιτηθεί του δικαιώματός του να προστατεύει τον εναέριο χώρο του».

Επομένως;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail