Η Εθνική τερματίζει πρώτη στον όμιλο αλλά...

Του Στρατή Μαζίδη

...από την ανάποδη. Αν όμως το αντιστρέψεις, είμαστε πρώτοι. Ακόμη και μια παρέα να μαζευτεί θα καταφέρει να κερδίσει αυτή την ομάδα που μέχρι πέρυσι ήταν μια καταξιωμένη σταθερή υπολογίσιμη ομάδα.

Το ακόμη χειρότερο είναι η ανυποληψία στην οποία υποπίπτει αλλά και το γεγονός ότι επιστρέφει εκείνη η αδιαφορία του κόσμου απέναντί της.

Δε νομίζω ότι ευθύνονται οι ποδοσφαιριστές, πολλοί εκ των οποίων άλλωστε σταδιοδρομούν στο εξωτερικό και τα πάνε περίφημα. Έπειτα αρκετοί δε στελέχωσαν την εθνική τα περασμένα χρόνια;

Τι φταίει;

Νομίζω η διάλυση της ομάδας σε άλλα επίπεδα με πρώτο και καλύτερο την απομάκρυνση του προπονητή της. Του Φερνάντο Σάντος.

Ο Σάντος ήταν ιδανικός προπονητής για αυτή την ομάδα. Και αν προτιμάτε πιο πετυχημένος του Ρεχάγκελ διότι εκείνος τότε μπορούμε να πούμε ότι με το σύστημά του κατάφερε έπιασε στον ύπνο όλους τους υπόλοιπους σε έξι διαδοχικά ματς. Ο πορτογάλος όμως προπονητής είχε την ευθύνη να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και το κατάφερε.

Τόσο στο Euro 2012 όσο και στη Βραζιλία η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία και αν διέθετε περισσότερη ποιότητα θα είχε προκριθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ίσως ο προπονητής να θεωρήθηκε υπεύθυνος που η ομάδα δεν κατάφερε να βάλει ένα ακόμη γκολ στην Κόστα Ρίκα με τους δέκα παίκτες. Άλλωστε έφυγε απευθείας από εκεί, δεν επέστρεψε στην Ελλάδα.

Αυτή μάλλον είναι και η βασική αιτία που πλέον η Ελλάδα τερματίζει πάλι στις πρώτες θέσεις αλλά με ανάποδη σειρά...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail